Gürcü Başbakan: Eşcinsel Evliliklerini Önleyeceğiz - Son Dakika
Güncel

Gürcü Başbakan: Eşcinsel Evliliklerini Önleyeceğiz

Dha DIŞ HABER - Gürcistan Başbakanı İrakliy Garibaşvili, Gürcistan'da eşcinsel evliliklerin yapılmasına karşı, anayasaya gerekli hükümlerin konması için harekete geçeceğini söyledi.

29.06.2015 16:44

Dha DIŞ HABER -

Gürcistan Başbakanı İrakliy Garibaşvili, Gürcistan'da eşcinsel evliliklerin yapılmasına karşı, anayasaya gerekli hükümlerin konması için harekete geçeceğini söyledi.

Başbakan Garibaşvili, Gürcistan'daki Asaval-Dasavali gazetesine verdiği demeçte, ABD Yüksek Mahkemesi'nin ülke genelinde eşcinsel evlilikleri meşru kılan kararı sonrasında dünya genelinde başlayan eşcinsel evlilik tartışmasına değindi. Garibaşvili, "Gürcü devletinin dayanağı nedir? Gürcü devleti, bizi bugünlere taşıyan inancımıza ve aile kurumuna dayanır ki çağdaş ve güçlü Gürcistan, ancak bu temeller üzerinde yükselecektir. Aile, ikinci bir mabettir ve ben, özellikle ailenin her türlü iyiliğin teminatı olduğuna inanıyorum. Bu nedenle ben, hem Gürcistan'ın başbakanı olarak hem de bir vatandaş olarak, evliliğin ve aile kurumunun kadın ve erkeğin birliğinden oluştuğuna ilişkin hükmü anayasaya koymak için gerekli bütün adımları atacağım" diye konuştu.

Gürcistan'ın en üst dini yetkilisi olan Gürcü Ortodoks Kilisesi Katolikos'u II. İlia da, önceki gün yaptığı açıklamada, ABD Üst Mahkemesi'nin eşcinsel evliliği yasal hale getiren kararını, "büyük bir hata" olarak nitelendirmişti. - Garibaşvili

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gürcü Başbakan: Eşcinsel Evliliklerini Önleyeceğiz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement