Gürdük Barajı'nda İnşaat Başlıyor - Son Dakika
Yerel

Gürdük Barajı'nda İnşaat Başlıyor

Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından Akhisar'da yapılacak Gürdük Barajı ve Gürdük Tarım Sulama Göleti'nin tanıtım toplantısı yapıldı.

22.05.2015 18:11

Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından Akhisar'da yapılacak Gürdük Barajı ve Gürdük Tarım Sulama Göleti'nin tanıtım toplantısı yapıldı.

Akhisar Belediyesi Gölet tesislerinde gerçekleştirilen toplantıya DSİ Genel Müdürü Ali Rıza Diniz, Vali Erdoğan Bektaş, Kaymakam Kaan Peker, Belediye Başkanı Salih Hızlı ve AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir katıldı.

DSİ Genel Müdürü Diniz, bölgenin tarım arazilerini rahatlatacak barajın ihalesinin tamamlandığını, 10 gün içinde yapımına başlanacağını söyledi.

Barajın Akhisar'ın hatta bütün Manisa bölgesinin yıllardır beklediği bir hizmet olduğunu kaydeden Diniz, "Barajımız yaklaşık 33 milyon metreküp su depolayabilecek ve 1970 dekar arazi sulanacak, bunun yanı sıra 6 milyon metreküp de içme suyu olanağı sağlayacak" diye konuştu.

Akhisar'ın böyle bir baraja ihtiyacı olduğunu belirten Vali Bektaş ise Gürdük Barajı ile Manisa tarımının büyük ölçüde rahatlığa kavuşacağını ifade etti.

Süreçte önemli bir aşamaya gelindiğini anlatan Vali Bektaş, "Müteahhite sözleşme çağrısı yapıldı. 10 gün içerisinde de yapım çalışmalarına başlanacak. İnşallah proje bittikten sonra bu ovada tarım yapan çiftçilerimize tarlasının başındaki vanalardan basınçlı su verebileceğiz. Suyu tek elden yöneteceğiz. Düşündüğümüz sistemi devreye sokabilirsek baraja gitmeden bilgisayar teknolojisi ile vanaları açıp kapatabileceğiz" dedi.

Organik tarımın da önemine dikkati çeken Vali Bektaş, Manisa bölgesinde toplam 6 milyon dekarlık alanının 139 bin dekarlık kısmında organik tarım yapıldığını, Manisa'nın bu konuda pilot il olabileceğini ifade etti.

Sözleşme gereği bin 200 iş gününde tamamlanması beklenen Gürdük Barajı'nın 11 milyon 299 bin liraya mal olacağı kaydedildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gürdük Barajı'nda İnşaat Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement