Güreş Camiası Darbeye Karşı Ayakta - Son Dakika
Spor

Güreş Camiası Darbeye Karşı Ayakta

Güreş Camiası Darbeye Karşı Ayakta

Milli güreşçiler kazandıkları başarılarla her zaman Türk milletinin gururu olduğu gibi demokrasiye sahip çıkma noktasında da en ön saflarda yer aldı.

18.07.2016 13:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milli güreşçiler kazandıkları başarılarla her zaman Türk milletinin gururu olduğu gibi demokrasiye sahip çıkma noktasında da en ön saflarda yer aldı. Meydanlarda askere karşı toplanan halkla beraber güreşçiler de cuntacılara karşı demokrasi duvarı oldu.

15 Temmuz tarihinde darbe girişimleri neticesinde 161 polis ve vatandaş demokrasi şehidi olurken, bin 150'nin üzerinde de vatandaş yaralandı. Cuntacılara karşı darbe indiren halk dünyaya büyük bir demokrasi dersi verdi.

Tüm Türkiye'yi meydanlara indiren darbe girişiminde, güreş camiası da ilk günden beri halkın yanında yer aldı. Pehlivanlar ile güreş camiası darbeci zihniyetin karşısına duvar gibi dikilerek cuntacılara geçit vermedi.

Darbe gününde Karakucak Güreşleri Türkiye Şampiyonası için Sivas'ta bulunan Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, o gün Sivaslılarla beraber meydanlara çıktı. Darbe girişimini halka beraber protesto eden Başkan Aydın, olaylardan dolayı Türkiye Şampiyonası'nı iptal etti.

Olimpiyat pehlivanları meydanlara indi

Bolu Aladağ'da olimpiyat oyunları için kampta olan Serbest Güreş Milli Takımı sporcularından Avrupa ve Dünya Şampiyonu Taha Akgül ve milli takım arkadaşlarıyla beraber gece kamptan ayrılarak Bolu merkezde toplanan halkla beraber protesto ettiler. Meydanda toplanan halka seslenen milli sporcu Akgül, halka seslenerek olayları duyduktan sonra kampta duramadıklarını meydanlara indiklerini söyledi.

Ankara Elmadağ kampında Avrupa Şampiyonası'na hazırlanan Yıldız Serbest Güreş Milli Takımı demokrasiye darbe gününde otobüslerle Ankara meydanlarına koştular.

Aydın: "Asımın nesli darbecilere karşı tarih yazdı"

Darbe girişimiyle ilgili olarak "Allah bu millete bir daha böyle acılar yaşatmasın" diyen Başkan Musa Aydın sözlerine şöyle devam etti:

"Yaşanan hain girişim sonucu hayatını kaybeden vatandaşlarımıza, polis ve askerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Bu teröristlerin amacı ülkemizi kana bulayarak korku, kargaşa yaymak ve darbe yapmak istiyor. Ancak asımın nesli darbecilere karşı büyük bir örnek tavır sergileyerek dünyaya örnek olacak tarih yazdı. Bu asil millet kendisini darbe ile değil demokrasi ile yönetilebileceğini en ağır bir şekilde gösterdi.

Halkımız öncelikle ülkesine, demokrasisine ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a sahip çıktı. Buradan güreşçilerimize ve tüm halkımıza teşekkür ediyorum.

Onların işbirlikçilerine karşı güreş camiası olarak dik duruşumuzu ve kararlı yürüyüşümüzü bozmayacağız." - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Güreş Camiası Darbeye Karşı Ayakta - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement