Gürkan, "Eleştiriler ve Öneriler Bizim Yol Haritamızdır" - Son Dakika
Yerel

Gürkan, "Eleştiriler ve Öneriler Bizim Yol Haritamızdır"

Gürkan, "Eleştiriler ve Öneriler Bizim Yol Haritamızdır"

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Malatya’da çalışan gazetecilere ve televizyonculara Battalgazi Kervansaray'da iftar yemeği verdiBelediye Meclis Üyesi Şahin Doğan’ın açış konuşmasının ardından konuşan Gürkan, eleştirilere her zaman açık olduklarını kaydederek basın mensuplarından kendilerine yol çizme konusunda da üzerlerine düşen görevi yapmaları gerektiğini işaret ederek “Sizler bizim gözümüz kulağımızsınız” dedi.

11.07.2014 12:43

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Malatya'da çalışan gazetecilere ve televizyonculara Battalgazi Kervansaray'da iftar yemeği verdi

Belediye Meclis Üyesi Şahin Doğan'ın açış konuşmasının ardından konuşan Gürkan, eleştirilere her zaman açık olduklarını kaydederek basın mensuplarından kendilerine yol çizme konusunda da üzerlerine düşen görevi yapmaları gerektiğini işaret ederek "Sizler bizim gözümüz kulağımızsınız" dedi.

Gürkan, " Bizler şehri emin olarak memlekete hizmet etme noktasında gecemizi gündüzümüze katarak bu memlekete en güzel hizmetleri sunmaya gayret gösteriyoruz. Onun gayreti ve çabası içindeyiz. Zaman zaman bu hizmetler yapılırken yanlış algı veya yanlış anlaşılmalar da olabilir. Ancak şunu ifade edeyim Bizim bulunduğumuz yerde, 35 yıldan beri devlette, 10 yıldan beri de Belediye'de hizmet vermekteyim. Bu süreç içerisinde en temel ögğemiz düzgün çalışmak dürüst olmak, hakkaniyetli olmak, adil ve adaletli olmaktır. Onun içindir ki bizim için herhangi bir, cemaat, cemiyet, meşrep mensubiyetinin ötesinde, kişilik boyutu, adil ve adaletli boyutumuz öne çıkmıştır. Biz bu sermayemizi yitirmek istemiyoruz. Basındaki arkadaşlarımız da hakikaten bir kamu görevi ifa ediyorlar. Bizler enerjilerimizi ve sinerjilerimizi, birlik ve beraberlik içerisinde memleketimizin yararına olan projeler üzerinde hemfikir olarak yoğunlaştırsak memleketimiz ve memleketimizin insanı kazanır. Şimdi biz neticede insanız beşeriz. Neticede bizim da yanlışlarımız eksiklerimiz olabilir. Bu anlamda özellikle gözümüz ve kulağımız olan siz televizyon ve gazetecilerin bizlere uyarıları bize rehberlik ve mihmandarlık edecektir. Bizim yol haritamızı belirleyecektir. Bu konuda kimsenin kuşkusu ve endişesi olmasın" dedi.

"Bizim tek arzumuz bu memleket istikbale daha güzel bir şekilde nasıl hazırlanır onun gayreti ve çabası içindeyiz" diyen Gürkan, "Malatya'mızın geçmişi hakikaten parlak maziyle dolu bir geçmişi var. Geleceğimiz niye olmasın" ifadelerine yer verdi.

Bir süre önce gündeme getirdiği Malatya Yeşil kuşak projesi ile ilgili Başbakana bir proje sunacaklarını kaydeden Gürkan, projeye destek için tüm Malatya'nın, resmi özel ayrımı yapmadan destek vermesi gerektiğini vurgulayarak şöyle konuştu:

"Malatya'nın yeşili tamamen yok olmuş. Tuğlaların görüntüsünün egemen olduğu bir Malatya görünüyor. Beton yığınlarının Vali beye Yeşil kuşak projesine destek verin tarihe geçersiniz dedim. Malatya için yeşil alan bir akciğerdir. Biz bu proje üzerinde yoğunlaşırsam, Malatya kamuoyunu ve STK ve sosyal tarafları bu anlamda kanalize edebilirsek inşallah Malatya'nın bizden sonraki kuşakları bizlere dua edecektir. Hassaten bugün sizlerden özellikle istirham ediyoruz. Yeşil alan ile ilgili gerekli çalışmaları yaptık. Atatürk Kız Lisesi arkasındaki Nene Hatun ve yanındaki Endüstri Meslek Lisesi, kapalı spor salonu ve yanındaki stadyum akabinde de DSİ nin alanı, buraları 200 dönüme yakın bir alan oluşturuyor. Buranın şehrin ortasında bir yeşil kuşak olması bir nefes alacak bir akciğerimizin olması demektir. Özellikle 7 Ağustosta Sayın Başbakanımız ve Cumhurbaşkanı adayımız buraya geldiğinde Kamuoyu bu konuda hemfikir olur ise bunu gerçekleştirirsek Malatya'nın en büyük projesi olduğu kanaati olduğunu herkesle paylaşma mutluluğunu yaşamak durumundayım."

Gürkan konuşmasını şu şekilde tamamladı:

"Önemli olan insanların birbirini yüceltmesidir, yoksa insanların birbirleriyle çekişmesine çatışmasıyla kaybedersek geleceğimizi kaybederiz. Ben çatışma da hiç kimsenin yarar gördüğünü görmedim. Dolayısıyla bizim basındaki arkadaşlarımızdan da özellikle burada önemli olan sizlerin bizlerin birlik ve beraberlik içerisinde, Malatya'nın ortak paydası noktasında paydaşı olmak, birlik beraberlik içerisinde hareket etme noktasıdır. Biz toplum olarak eğer önümüzü açarsak, Bütün yerel yöneticiler Malatya'nın problemi noktasında onlara ışık tutacak yol haritası belirleyecek fikirleri ortaya koyduğumuz takdirde Malatya'nın önü açılır. Birlik ve beraberlik içinde bu memlekete hizmet edelim. Benim sizlere bir hakkım var ise helal ediyorum. Sizler de hakkınızı helal ediniz. Herhangi bir yanlış var ise o yanlışın üzerine hep beraber gidelim. Hiç kimse yanlışı tasvip etmez. Hele benim nezdimde bir yanlışın tasvip edilmesi mümkün değildir. Dolaysıyla sizlerin bizlere vereceğiniz eleştiri ve öneriler bir yol haritasıdır." - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gürkan, 'Eleştiriler ve Öneriler Bizim Yol Haritamızdır' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement