Gürkan, "En Çevreci Belediye Başkanı" Seçildi - Son Dakika
Güncel

Gürkan, "En Çevreci Belediye Başkanı" Seçildi

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, "en çevreci belediye başkanı" seçildi.

06.06.2016 17:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, "en çevreci belediye başkanı" seçildi.

Edirne Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Edremit Belediyesi tarafından sanatçı Tuncel Kurtiz anısına düzenlenen Kaz Dağları Doğal Yaşam Ödül Töreni'nde Yılın En İyi Çevreci İl Belediye Başkanı Ödülü'ne Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan layık görüldü.

Edremit Belediyesinin düzenlediği ödül törenine Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan katılarak, ödülü kendisi aldı.

Gürkan törende yaptığı konuşmaya, "Atatürk'ün bir yaşam biçimi olduğunu" ifade etti.

Çevrecilik anlamında son yıllarda Edirne'de önemli hizmetlere imza atıldığını belirten Gürkan, şunları kaydetti:

"Edirne Belediyesi olarak çevreye kazandıracağımız en büyük proje Katı Atık Düzenli Depolama ve Bertaraf Tesisleri'dir. 60 yıllık vahşi depolamaya Katı Atık Düzenli Depolama ve Bertaraf Tesisleri son verecek. Çok kısa bir zamanda hayata geçireceğimiz bu tesis ekolojik bir çöplük olacak, doğayı kirletmeyen, yer altı sularını kirletmeyen, çevreyi kirletmeyen. Tesisin yakınında bulunan Karayusuf ve Hıdırağa köylerini rahatsız etmeyecek, koku yapmayacak, onların arazilerini, havasını kirletmeyecek bir çöplük olacak. Edirne halkı kazandırdığımız bu çöplükle 60 yıllık utançtan kurtulacak. Çevre dostu olan bu tesisimizden üreteceğimiz gübreyi çiftçimizle birlikte kullanacağız. Üç yıl sonra tesisten üretilecek olan elektrikle ekonomimize katkı sağlayacağız."

İnsanların çevre üzerindeki olumsuz etkilerini en aza indirmek, yeni nesillere çevre bilincini aşılamanın en büyük görevlerinden biri olduğunu vurgulayan Gürkan, gelecek nesillere daha yaşanabilir, daha temiz bir dünya bırakmak adına çalışmalara hız kesmeden devam ettiklerini vurguladı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gürkan, 'En Çevreci Belediye Başkanı' Seçildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement