Güroymak'ın Projeleri Kabul Gördü - Son Dakika
Yerel

Güroymak'ın Projeleri Kabul Gördü

Güroymak Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansına sunduğu projeler kabul edildi.

17.10.2014 10:46  Güncelleme: 10:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Güroymak Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı'na (DAKA) sunulan projeler kabul edildi.

İlçenin tarımsal alanda kalkınmasını sağlamak ve alternatif ürünler geliştirme çalışmaları kapsamında, DAKA'nın Doğrudan Faaliyet Desteği (DFD) programına sunulan "İstiridye Mantarı Yetiştiriciliği" projesi, ilçe ekonomisine katkı sunacak.

Projeyle ilçede alternatif ürün ve istihdamın artırılması, bugüne kadar yörede hep arka planda kalan kadınların emeğinin ön plana çıkarılması amaçlanıyor.

Güroymak Kaymakamı Çağlayan Kaya, yaptığı açıklamada, ilçenin tarım alanında kalkınma için iyi bir hamle başlattıklarını söyledi.

İlçede 74 yıl sonra pirinç üretimine başladıklarını ifade eden Kaya, "Manda toplulaştırması, mandıracılık tesisi, her köye bir ürün projelerimiz devam ediyor. Bu kapsamda DAKA'ya sunduğumuz İstiridye Mantarı Yetiştiriciliği projesi kabul edildi. Bu projemiz Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde bir ilk olacak. İlçe ekonomisine ve istihdama katkı sağlayacak. Projenin hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sedat Özgül ise yörede alışılagelen yem bitkileri, tütün ve şekerpancarı üretimine alternatif olarak projeler geliştirdiklerini belirtti.

Pirinç üretiminin ardından ilçede istiridye mantarı yetiştiriciliğinin de başlayacağını dile getiren Özgül, "Çiftçilerimizin ekonomik refah düzeyini yükseltmek ve tarımsal çeşitliliği artırma konularında yaptığımız çalışmaların olumlu sonuçlanması, bizi mutlu ediyor. Çalışmalarımız devam edecek" diye konuştu. - Bitlis

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Güroymak'ın Projeleri Kabul Gördü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement