Güvenlik Güçlerine Kuru Üzüm ve Mektup - Son Dakika
Güncel

Güvenlik Güçlerine Kuru Üzüm ve Mektup

Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesinde öğrenciler, Mardin'in Nusaybin ilçesindeki terör operasyonlarını sürdüren güvenlik güçlerine mektup ile kuru üzüm gönderdi.

27.04.2016 19:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesinde öğrenciler, Mardin'in Nusaybin ilçesindeki terör operasyonlarını sürdüren güvenlik güçlerine mektup ile kuru üzüm gönderdi.

PTT binası önünde toplanan İmam Hatip Ortaokulu 8. Sınıf öğrencileri, yazdıkları mektupla kuru üzümleri yolladı.

Milli Eğitim Müdürü Ali Şeyh Özdemir, gazetecilere yaptığı açıklamada, terörü durdurmak amacıyla mücadele eden askerlere ve polise moral-motivasyon desteği vermek amacıyla İmam Hatip Ortaokulu'nun bir etkinlik düzenlediğini ifade etti.

Bu etkinliği gönülden desteklediklerini dile getiren Özdemir, "Öğrencilerimiz oradaki güvenlik güçlerine mektup yazdılar. Kendi ürünlerinden bir şeyler hediye etmek amacıyla onları koydular. Tabii ki buradaki amaç, onlara uzakta da olsa onlarla gönül birliği içerisinde olduğumuzu belirtmektir. Ben okulumuzun bu tür faaliyetlerinden, duyarlılıklarından dolayı teşekkür ediyorum." diye konuştu.

İmam Hatip Ortaokulu Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Elif Filik Parmaksız ise şehit haberlerinden dolayı çok üzüldüklerini belirterek, o bölgedeki güvenlik güçlerinin moral ve motivasyonlarını artırmak için bu etkinliği düzenlediklerini söyledi.

Öğrencilerde vatan ve millet duygusunun pekiştirilmesi için bu tür etkinliklerin önemli olduğuna işaret eden Filik, "Pasta ve börek türü yiyeceklerin yerine bizim yöresel ürün olan kuru üzümü göndermek daha mantıklı geldi. Böyle bir proje yapalım dedik. Hem moral olsun, asker ve polislere hem de okul olarak destek olalım dedik. Öğrencilere vatan, millet, bayrak gibi değerleri verelim dedik" değerlendirmesinde bulundu.

İmam Hatip Ortaokulu 8. Sınıf öğrencisi Nur Ataoğlu da mektup yazarken herkesin çok duygulandığını belirterek, mektupları okuduklarını ve şehit haberleri geldiğinde çok üzüldüklerini kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Güvenlik Güçlerine Kuru Üzüm ve Mektup - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement