Güvenlikçiler, Hedefleri Kaldırdı Öğrenciler Yönlerini Şaşırdı - Son Dakika
Güncel

Güvenlikçiler, Hedefleri Kaldırdı Öğrenciler Yönlerini Şaşırdı

Güvenlikçiler, Hedefleri Kaldırdı Öğrenciler Yönlerini Şaşırdı

Erzurum'da, Turizm ve Kültürevi Gençlik Derneği tarafından Atatürk ve Teknik Üniversiteleri kampusunde uygulanan 'Oryantiring' eğitimlerine katılan 80 öğrenci, adrenalin dolu saatler geçirdi.

15.03.2015 13:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzurum'da, Turizm ve Kültürevi Gençlik Derneği tarafından Atatürk ve Teknik Üniversiteleri kampusunde uygulanan 'Oryantiring' eğitimlerine katılan 80 öğrenci, adrenalin dolu saatler geçirdi. Çeşitli yerlere asılan hedefleri gören üniversitenin özel güvenlik ekipleri bunları toplayınca öğrenciler zor durumda kaldı.

Harita ve pusula yardımıyla önceden belirlenmiş bir parkurda, haritanın üzerinde işaretlenmiş kontrol noktalarını sırasıyla ve zamana karşı yarışarak bir yön bulma sporu olan Oryantiringi Erzurum'da geliştirmek için Turizm ve Kültürevi Gençlik Derneği tarafından, 'Gençler Turizme Yeni Bir Yön Veriyor Projesi' hazırladı. Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) Teknik Destek Programı kapsamında, Sivil Toplum Destekleme Derneği SİTODED ve Türkiye Oryantring Federasyonu Erzurum İl Temsilciliği iştirakiyle uygulanan proje Erzurum'daki Atatürk Üniversitesi ile Teknik Ünivresite kampüslerinde uygulamaya geçildi. Kent merkezindeki Atatürk Ünivresitesi kampusu içerisinde proje koordinatörleri tarafından önceden belirlenmiş 8 ayrı parkura ellerindeki harita yardımı ile zamana karşı yarışarak hedeflerine ulaşmaya çalışan üniversiteli gençler, 5 ve 7 nolu hedefleri bulamayınca, kan ter içinde kaldı. Öğrenciler, parkurlara konulan ve ellerindeki haritaya işaret koymaya yarayan fenerleri, ne olduğunu anlamayan güvenlikçiler tarafından alındığını tespit etti. Öğrenciler durumu anlatıp geri isteyerek aldıkları fenerlerle yarışmaya kaldıkları yerden devam etti.

Atatürk ile Teknik Üniversitenin çeşitli fakültelerinde okuan 80 öğrenciye Erzurum'da 'Oryantiring' nasıl oynanır bunu anlatlama çalıştıklarını ifade eden Projenin koordinasyonunu üstlenen Medam Turizm Genel Koordinatörü Kadir Ergün, bu oyunun kayaklı, engelli, koşarak ve bisikletli branşlarda uygulandığını söyledi. Erzurum'da bir ilki gerçekleştirdiklerini ifade eden Ergün, "Oryantiring ekibini kurmayı ve Uluslarası yarışmalara katılmayı düşünüyoruz. Oryantrink kısa sürede harita ya da pusula yardımı ile yön bulma, hızlı karar verme ve kısa sürede hedefe ulaşma oyunu. Bu oylunu SAT komandoları eğitim amaçlı yaparlar. Bizler de bunu turzim amaçlı uyguluyoruz. Bugün Türkiye şampiyonalarına en 1500 sporcu katılıyor. Kayaklı, engelli, koşarak ve bisikletli yapılan bu oyunun tüm branşları için Erzurum'un doğası çok uygun. Tüm dünyadan misafirleri ve sporcuları Erzurumda ağırlayıp oryantrink konusunda Erzurum'u tanıtmayı hedefliyoruz. Öğrenciler emekli SAT komandosu Süleyman Mavi tarafından eğitildi" dedi. Yarışmacılardan Atatürk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği 3'üncü sınıf öğrencisi Fatma Günyol, "İlk kez oynadığımız bir oyundu. Çok zorlandık. Hele bazı parkurları güvenlikçilerin alması işimizi iyice zorlaştırdı. Yarış anında hep, 'Parkurları bulabilecek miyim? Bitirebilicek miyim? diye düşündüm. Ben ve arkadaşlarımın tek isteği oluşturulacak takımda yer almak" diye konuştu. - Erzurum

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Güvenlikçiler, Hedefleri Kaldırdı Öğrenciler Yönlerini Şaşırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement