Çankırı'da Güvercin, Evin Banyosuna Yuva Yaptı - Son Dakika
Güncel

Çankırı'da Güvercin, Evin Banyosuna Yuva Yaptı

Çankırı\'da Güvercin, Evin Banyosuna Yuva Yaptı

Çankırı'da yeni satın aldıkları apartman dairesinin banyosuna güvercinin yuva yaptığını gören aile güvercini ve yavrularını korumaya aldı.

22.08.2014 11:41  Güncelleme: 15:40

Çankırı'da dairelerinin banyosuna anne güvercinin yuva yaptığını gören ev sakinleri, kuluçkanın ardından yumurtadan çıkan yavruları korumaya aldı.

Buğdaypazarı Mahallesi'nde yaşayan Öztürk ailesi, kiracı oldukları evden yeni satın aldıkları daireye taşınmak için temizlik yaptıkları sırada ebeveyn banyosunda güvercinin bir köşeye yuva yaptığını fark etti. Banyonun havalandırmasından içeri giren güvercinin, rahatsız olmaması için kapıyı kilitleyen ev sakinleri, bir süre sonra iki yavrunun yumurtadan çıkışına tanıklık etti.

Anne güvercinin yavrularını banyoda beslemeyi sürdürmesi üzerine aile, kuşlar banyoyu terk edesiye kadar düzenlerini bozmamaya karar verdi.

Üç çocuk babası Ömer Öztürk, AA muhabirine, satın aldıkları evin yeni olduğunu, güvercinin havalandırma penceresinden içeri girdiğini tahmin ettiklerini söyledi.

Ebeveyn banyosundaki yuvada iki yumurtayı fark etmeleri üzerine burayı kullanmama kararı aldıklarını anlatan Öztürk, "Yuva ve yumurtaları alıp başka yere koyamadık. Sonuçta burası da bir yuva, kaldırmaya kıyamadık. Kirada oturduğumuz için de mecburen eve yerleştik. Geldiğimizde halen yumurtalar üzerinde anne güvercin kuluçkaya yatıyordu. Yavrular çıkınca güvercinlerle yaşamaya başladık" diye konuştu.

"Banyo, güvercinlerin"

Öztürk, yavruların rahatsız olmaması için ebeveyn banyosunun kapısını kilitlediklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Yavrular birkaç haftalık oldu ve artık tüylenmeye başladı. Anneleri kapıyı açtığımızda havalandırma penceresinden kaçtığı için kapıyı kilitliyoruz. Anne kuş, yavrularını beslemek için havalandırma penceresinden girip çıkıyor. Bir düzenleri var ve biz bu düzeni bozmak istemiyoruz. Sabahları güvercin sesleriyle uyanıyoruz. Anne güvercinin yavrularına uçmayı öğretmeye çalıştığını kanat seslerinden anlıyoruz. Yavrular uçup burayı terk edene kadar ebeveyn banyosu onların yuvası kalacak. Güvercinler uçtuktan sonra temizleyip banyomuzu kullanmaya başlayacağız.

Çocuklarım da yavru kuşları çok seviyor, anneleri olmadığı zaman onlarla vakit geçiriyor." - Çankırı

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çankırı'da Güvercin, Evin Banyosuna Yuva Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement