Gyiad, Aile Şirketleri Konferansı Düzenleyecek - Son Dakika
Güncel

Gyiad, Aile Şirketleri Konferansı Düzenleyecek

Genç Yönetici ve İşadamları Derneği (GYİAD), aile şirketlerinin yönetimi ve karşılaştığı sorunları ele almak için "Aile Şirketleri Konferansı" düzenleyecek.

22.09.2014 13:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Genç Yönetici ve İşadamları Derneği (GYİAD), aile şirketlerinin yönetimi ve karşılaştığı sorunları ele almak için "Aile Şirketleri Konferansı" düzenleyecek.

GYİAD açıklamasına göre, 22 Ekim 2014 Çarşamba günü Çırağan Sarayı'nda gerçekleştirilecek konferansta "Aile Şirketlerinin Yönetimi", "Aile Şirketlerinin Sorunları ve Çözümleri" konu başlıkları ele alınacak.

GYİAD Ticari İlişkiler Komitesi'nin organize ettiği konferansta, Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, Kadooğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Tarkan Kadooğlu, Eren Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Eren, Alarko Holding Yönetim Kurulu Üyesi Leyla Alaton ile Arzum Üst Yöneticisi Murat Kolbaşı deneyimlerini katılımcılarla paylaşacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen GYİAD Başkanı Burcu Akdarı Toprak, aile şirketi olarak kurulan ve önemli başarılara imza atan pek çok firmanın kurumsallaşamadığı için ciddi sorunlarla karşılaştığını belirterek, Türkiye'nin genç patronlarının bu hataya düşmemeleri için Aile Şirketleri Konferansı'nı düzenlediklerini kaydetti.

Toprak, sürdürülebilir başarı için geçmişin deneyimlerden yararlanmanın önemine işaret ederek, 2013 yılında Türkiye'de faal durumdaki şirket sayısının yıllık yüzde 3,46 artarak 972 bine ulaştığını, buna karşın binlerce firmanın da kapandığını aktardı.

Başlangıçta ciddi başarılar elde eden firmaların pek çoğunun ikinci ve üçüncü kuşakta ailevi veya yönetimsel nedenlerle sorunlar yaşadıklarına dikkati çeken Toprak, şunları ifade etti:

"Ülkemizde girişimcilikle anılan bir dernek olarak 30 milyar liralık bir hacmi yöneten üyelerimizi ve iş dünyasını bu noktada aydınlatmak istiyoruz. Hemen her aile şirketini tehdit eden riskleri ve korunma yöntemlerini, yine iş dünyasının tecrübeleri ışığında paylaşmak için Ernst & Young işbirliğiyle Aile Şirketleri Konferansı'nı düzenliyoruz. Zamanla aile şirketlerinde ağaç büyüyor, daha çok dallanıyor. Bunun neden olduğu sorunları ve üretilen çözümleri dinlemek için iş dünyamızın saygın isimlerini konferansımızda ağırlayacağız. Onların bizlere anlatacaklarıyla dalgalı denizde fırtınaya yakalanan şirketlerimize yeni bir rota çizip, çok daha rahatlıkla güvenli limanlara ulaştırabileceğiz." - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gyiad, Aile Şirketleri Konferansı Düzenleyecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement