Hacılar'da Yürütülecek Projelere Kalkınma Ajansından Destek - Son Dakika
Yerel

Hacılar'da Yürütülecek Projelere Kalkınma Ajansından Destek

Hacılar Kaymakamlığı ve Belediyesince ilçede yürütülecek 3 proje, Orta Anadolu Kalkınma Ajansınca (ORAN) kabul edildi.

13.07.2015 14:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hacılar Kaymakamlığı ve Belediyesince ilçede yürütülecek 3 proje, Orta Anadolu Kalkınma Ajansınca (ORAN) kabul edildi.

Projelerin sözleşme protokolü, ORAN Genel Sekreterliğinde düzenlenen törende imzalandı.

Burada konuşan Hacılar Kaymakamı Yasin Tikdağ, Hacılar ilçesinin tanınırlığını arttırmak amacıyla proje hazırladıklarını söyledi.

Erciyes Master Planı çerçevesinde yürütülen faaliyetler neticesinde Hacılar'da yapılan Hacılar Kapı'nın bölgenin hareketliliğini arttırdığını vurgulayan Tikdağ, bölgede yerli ve yabancı turistlerin hızla arttığını kaydetti. Tikdağ, "Biz de ilçemizin tanınırlığını ve bilinirliğini daha da artırmak amacıyla belediyenin yaptığı kültür merkezini dijital hale getirip tanıtmak istedik" dedi.

Hacılar Belediye Başkanı Doğan Ekici de belediye olarak 2 projeyle başvuruda bulunduklarını belirterek, ajans yetkililerine teşekkür etti.

Birinci projeyle yeni inşa ettikleri kültür merkezinin çatısına güneş panelleri yerleştirileceğini belirten Ekici, "Bu paneller sayesinde elektrik enerjisi elde edeceğiz. Bir diğer projemiz de Erciyes Hacılar Kapı bölgesinde acemi pistin yürüyen bantla uzatılması ve snowboard pisti yapımı projesi olacak. Kaymakamlığımızın projesi dahil 3 projemiz de kabul edildi. Bu gerçekten büyük bir başarı. Buradan emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

İlçeye bir milyon 800 bin lira yatırım yapılacak

ORAN Genel Sekreter Vekili Fatih Gavgacı ise projelerin ajans tarafından kabul edilmesinin Hacılar açısından ciddi bir başarı olduğunu söyledi.

Gavgacı, bu 3 projenin kurumlarca uygulanıp tamamlanması halinde ilçeye bir milyon 800 bin lira yatırım yapılacağını vurgulayarak, "Bu yatırımın yaklaşık 800 bin lirası ajansımızın hibe desteğiyle gerçekleşecek" dedi.

Konuşmaların ardından projelerin sözleşmeleri imzalandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Hacılar'da Yürütülecek Projelere Kalkınma Ajansından Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement