Hak-İş "1 Mayıs Emekçi ve Dayanışma Günü"Nü Konya'da Kutlayacak - Son Dakika
Güncel

Hak-İş "1 Mayıs Emekçi ve Dayanışma Günü"Nü Konya'da Kutlayacak

Konfederasyon Genel Başkanı Arslan: "Bütün sivil toplum örgütlerini, işçisiyle memuruyla, genciyle yaşlısıyla, kadınıyla erkeğiyle bütün halkımızı Konya başta olmak üzere bütün illerde gerçekleştireceğimiz 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamalarına katılmaya ve taleplerini dile getirmeye davet.

28.01.2015 13:28

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü konfederasyon olarak Konya'da kutlayacaklarını bildirdi.

Arslan, yaptığı yazılı açıklamada, 1 Mayıs'ın, birliğin, beraberliğin, dayanışmanın günü olması gerektiğine inandıklarını ifade etti.

Emek ve Dayanışma Günü kutlamasını, emekçilerin yoğun katılımıyla ekonomi ve sanayi açısından Türkiye'nin gelişmiş illerinden olan Konya'da gerçekleştirmeyi amaçladıklarını belirten Arslan, kutlamaların yanı sıra 81 ilde Hak-İş il temsilcilerinin koordinasyonunda, üye sendikaların şube yöneticileri ve işçilerin katılımıyla kutlama programları gerçekleştirilmesine karar verildiği duyurdu.

Arslan, şunları kaydetti:

"Konya başta olmak üzere tüm yurtta 1 Mayıs'ı, taleplerimizi ilettiğimiz bir gün olarak kutlamak istiyoruz. Hak-İş, 1 Mayıslarda verilecek mesajların içeriği ve gücünün önemine inanmaktadır. Hak-İş, 1 Mayıs'ın iş kazaları, taşeronlaşma, mevsimlik işçilere kadro verilmesi, örgütlenmenin önündeki engellerin kaldırılması, işsizlik ve demokrasi sorunun çözümü gibi konuların tartışıldığı ve çözüm önerilerinin sunulduğu bir platform olmasından yanadır. Bu amaçla bütün sivil toplum örgütlerini, işçisiyle memuruyla, genciyle yaşlısıyla, kadınıyla erkeğiyle bütün halkımızı Konya başta olmak üzere bütün illerde gerçekleştireceğimiz 1 Mayıs kutlamalarına katılmaya ve taleplerini dile getirmeye davet ediyoruz." - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hak-İş '1 Mayıs Emekçi ve Dayanışma Günü'Nü Konya'da Kutlayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement