Bartın'da Zam Düzenlemesine Tepki - Son Dakika
Güncel

Bartın'da Zam Düzenlemesine Tepki

Bartın\'da Zam Düzenlemesine Tepki

Bartın'da, büro Emekçileri Sendikası Şubesi üyeleri, hakim ve savcıların maaşlarında bin 155 lira artış öngören düzenlemeye adliye önünde basın açıklaması yaparak tepki gösterdi.

10.09.2014 14:52  Güncelleme: 09:19

Adliye önünde toplanan 20 kişilik grup, 'Yargı hizmeti ve yargı emekçileri bir bütündür', 'Bağımsız yargı demokratik Türkiye istiyoruz' yazılı dövizler taşıdı. Büro Emekçileri Sendikası Şubesi yönetim kurulu üyesi Ertuğrul Tokkal, sadece hakim ve savcıları kapsayan düzenlemeyle yargı personelinin 15 bin hakim ve savcıdan ibaret görüldüğünü, 54 bin yargı emekçisinin yok sayıldığını söyledi. Tokkal, şöyle konuştu:

"Filler tepişirken çimenler ezilmeye devam etmiştir. Dışarıdan bakıldığı gibi zabıt katibinin işi sadece duruşmada yazmaktan, mübaşirin işi ise duruşma için isim anons etmekten ibaret değildir. Tüm kamu hizmetlerinde olduğu gibi yargı hizmeti de bir bütündür ve ekip işidir. Yargı hizmeti, zabıt katibiyle, mübaşiriyle, yazı işleri müdürüyle, teknisyeni, sosyal çalışmacısı, psikolog ve pedagoguyla, hakim ve savcısıyla bir bütündür. Son yıllarda farklı ücret uygulamalarıyla zaten bozulan iş barışı ve iş huzuru, yeni düzenleme ile hakim ve savcılar ile diğer yargı emekçileri arasındaki ücret uçurumunu daha da artıracak, yok sayılan, ötekileştirilen yargı emekçilerinin yaşadığı çelişkiler daha da derinleşecektir."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bartın'da Zam Düzenlemesine Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement