Hakkari Dağlarında Çözüm Süreci Bereketi - Son Dakika
Yerel

Hakkari Dağlarında Çözüm Süreci Bereketi

Zirve Dağcılık Genel Başkanı Orhan Kozan ve beraberindeki 22 kişilik dağcı grup Cilo Dağına tırmanış yaparak 2 gece kamp kurdu.

30.06.2014 16:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zirve Dağcılık Genel Başkanı Orhan Kozan ve beraberindeki 22 kişilik dağcı grup Cilo Dağına tırmanış yaparak 2 gece kamp kurdu.

Çözüm süreci ile huzura kavuşan Hakkari dağları, her hafta yeni dağcı kafilelerini ağırlıyor. Hakkari'nin dağ ve doğa turizmine açılması için çeşitli çalışmalar yürüten Zirve Dağcılık da 22 kişilik ekip ile Hakkari'ye geldi.

Hakkari'nin dağ ve doğa turizmine açılması yönünde çalışmalar yapan Zirve Dağcılık Genel Başkanı Orhan Kozan ile sporcular, Cilo Reşko, Cilo Buzullar ve Zap Vadisini gezerek bölgede 2 gece kamp kurdu.

Türkiye dağcılığının gülen yüzü olması gereken dağların şimdiye kadar çeşitli nedenlerden dolayı tırmanışlara kapalı olduğunu belirten Kozan, çözüm ve barış sürecinin başlamasıyla dağlar üzerindeki yasakların kalkmasının son derece önemli olduğunu söyledi.

Kozan, dağcılığın daha iyi yerlere taşınması için barış sürecini önemsediklerini ve sürece sahip çıktıklarını bildirerek, "Hakkari dağlarının dağ ve doğa turizmine açılması Hakkari ilimizin  kalkınması, bölgede ekonomik refahın oluşması demektir. Ayrıca gençlerimizin spora ve doğaya ilgileri artacak, doğa sporlarında rehberlik, alan kılavuzluğu ve lojistik işleri üstlenerek istihdam imkanları çoğalacak ve daha sağlıklı bireylerin yetişmesine de öncülük edecektir" dedi.

Türkiye'nin Alpleri olan el değmemiş dağların bir an önce dağcılığa ve doğa turizmine kazandırılması gerektiğine işaret eden Kozan, bu konuda Zirve Dağcılık Kulübü olarak ellerinden gelen tüm desteği vermeye hazır olduklarını ifade etti. - Hakkari

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Hakkari Dağlarında Çözüm Süreci Bereketi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement