Hakkari'de Halk İçin Hizmet Mesaisi Bitmiyor - Son Dakika
Güncel

Hakkari'de Halk İçin Hizmet Mesaisi Bitmiyor

Hakkari ve Beşiktaş Belediyesinin kentte kardeşlik projesi kapsamında başlattığı hizmet mesaisi sürerken, yol çalışmalarını denetleyen Eş Başkan Dilek Hatipoğlu halka verdikleri hizmet sözünü tutacaklarını söyledi.

23.10.2014 14:08

Hakkari ve Beşiktaş Belediyeleri kardeşlik projesi kapsamında kent merkezinde başlattıkları hizmet çalışmaları sonucu tamamladıkları çalışmalar ile vatandaşı memnun etmeyi başarırken, kentin hastane kavşağından merzan ve bağlar mahalleri, bay köyü ve sanayi sitesine çıkan 2 kilometrelik yolda başlattıkları yol genişletme, yaya kaldırımı, orta refüj ve asfalt kaplama çalışmaları ile hizmet mesaisini sürdürüyor.

Başlatılan çalışmaları yerinde denetlemek için sanayi sitesi kavşağındaki yol çalışma sahasına giden Hakkari Belediyesi Eş Başkanları Dilek Hatipoğlu, Nurullah Çiftçi ve Eş Başkan Yardımcıları yüklenici firma müteahhitti ile görüşmeler yaptıktan sonra çalışan işçiler ile birlikte yapılan işleri inceleyip, işçilerden hava şartları ağırlaşmadan çalışmaların tamamlanması için hızlı çalışmalarını istedi.

HATİPOĞLU:"HALK İÇİN HİZMET MESAİSİ ARALIKSIZ DEVAM EDECEK"

İşçilerin çalışmalarını yerinde inceleyip çalışmaları denetleyerek, hava şartlarının ağırlaşmadan buradaki çalışmaların tamamlanması için firma müteahhitti ve işçilere işi erken bitirme talimatı veren Hakkari Belediyesi Eş Başkanı Dilek Hatipoğlu çalışmalar hakkında yaptığı açıklamada;"Altı aylık bir süreç içerisinde bizler bir çok mahallede yol çalışması yaptık. Bunlardan bizi Gazi Mahallesi Şen rampası, bir tanesi Yeni Mahalle'de asfaltlama çalışmasıydı. Yine Biçer Mahallesinde yeni yol açma çalışması vardı. Şehir merkezindeki yolların orta refüjlerinde bir değişiklik yapıldı. En son Merzan Mahallesindeyiz burada da 12 metre genişliğinde bir yol açıldı. Bay Köyü kavşağından, Hastane Kavşağına kadar 3 bin ton sıcak asfalt dökülecek. Çalışmalarımıza hız veriyoruz, evet sınırlı imkanlar doğrultusunda hareket ediyoruz. Bu sene Beşiktaş Belediyesi ile güzel bir projeye adım attık. Kardeş Belediye olduk. Bu kapsamda çalışmalarımız gayet güzel ve başarılı geçti. Bundan sonraki süreçte de birlikte çalışmalarımızı yürüteceğiz. Biz halkımıza verdiğimiz sözü yerine getirmeye çalışıyoruz. Bu anlamda şunu da belirteyim su projemizin ihalesi tamamlandı, onunda yer teslimini yaptık, proje süresi 850 iş günüdür. İnşallah iki buçuk üç yıla kadar halkımız suyuna da kavuşacak. Bu yönlü halkımızın da desteğini bekliyoruz. Bizler belediye çalışanları olarak halkımıza verdiğimiz sözü 5 yıl içerisinde yerine getirmeye çalışacağız" sözlerini ifade ederek, Hakkari halkının kentte en güzel hizmete layık olduğunu bu anlamda halk için hizmet mesaisinin aralıksız devam edeceğini belirtti.

SANAYİ ESNAFI: "ESKİDEN BU YOLDA CAMLARIMIZIN YÜZDE 30'U KIRILIYORDU"

Çalışmalar hakkında görüşlerini belirten bazı vatandaş ve sürücüler memnun olduklarını ifade ederken, sanayi sitesi esnaflarından olan Aydın Akbaş isimli sürücü çalışmalar hakkında görüşlerini belirtirken şöyle konuştu;"Sanayi sitesinde PVC ve Cam işleri yapan bir esnafım. İnanın sanayi sitesinden bir şantiyeye ya da bir müşterimin evine malzeme götürdüğümde araçta bulunan camların yüzde otuzu yollardaki kasislerden dolayı kırılıyordu. Şuanda bu çalışmaları görünce bizlerde çalışmak için şevk, heves geliyor. Şimdi yeni yollar yapımı tamamlanınca artık camları müşterilerime sağlam bir şekilde teslim edebileceğim ve iş yerime daha kısa bir zamanda rahat bir şekilde de gidip gelebileceğim. Bu yolların yapılması hepimizi çok sevindirmiş durumda, Allah emeği geçen herkesten razı olsun. Yani bu çalışmalar en çok bizim sanayi sitesindeki esnaflara, buraya gelen müşterilere yarayacak. Bizlerde elimizden gelen ne olursa Belediyemize yardımcı olmaya hazırız" dedi.

Ayrıca çalışmalar tüm hızı ile devam ederken, Eş Başkan Dilek Hatipoğlu'nun talimatı ile başlayan çalışmaların hava şartları ağırlaşmadan en kısa sürede tamamlanacağı belirtildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Hakkari'de Halk İçin Hizmet Mesaisi Bitmiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement