Hakkari'de Hayvancılık Tehlikede - Son Dakika
Yerel

Hakkari'de Hayvancılık Tehlikede

Hakkari\'de Hayvancılık Tehlikede

Eski Hakkari Milletvekili Hakkı Töre, kentte birçok yayla ve meranın yasaklanması nedeniyle hayvancılığın olumsuz etkilendiğini söyledi.

21.05.2016 10:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eski Hakkari Milletvekili Hakkı Töre, kentte birçok yayla ve meranın yasaklanması nedeniyle hayvancılığın olumsuz etkilendiğini söyledi.

21. Dönem Hakkari Milletvekili Hakkı Töre, bölgedeki terör operasyonları nedeniyle birçok mera ve yaylanın yasaklanmış durumda olduğunu hatırlatarak, "Güvenlik önlemleri alınırken hayvancılığa da zarar vermemek gerekir. Hakkari merkez ve ilçelerinde zaten kötü durumda olan hayvancılık tehlikeye girmiş durumda. Bu konuda birçok vatandaşımız mağdur durumdadır" dedi.

Vatandaşların daha fazla mağdur olmaması için Hakkari Valisi, ilçe kaymakamları ve güvenlik kuvvetlerinin de ellerinden geleni yapacağına inandığını belirten Töre, "Söz konusu yasaklar kaldırılmazsa Tarım Bakanlığı'nın son zamanlarda verdiği veya vereceği projeler de boşa gider. Bu anlamda tüm yetkililerden duyarlılık bekliyor, söz konusu yasakların en azından vatandaşların daha fazla zarar görmeyeceği şekilde azaltılmasını bekliyoruz. Bu konuyla ilgili gerekirse ilgili bakanlıklar bu mağduriyetin giderilmesi için vali ve kaymakamlara yetki vermelidir" diye konuştu. - HAKKARİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hakkari'de Hayvancılık Tehlikede - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement