Hakkari'den İstanbul'a Bilim ve Kültür Köprüsü" Projesi - Son Dakika
Güncel

Hakkari'den İstanbul'a Bilim ve Kültür Köprüsü" Projesi

Proje kapsamında, Hakkari'den 40 öğrenci ve 14 öğretmen İstanbul'un tarihi ve turistik yerlerini gezdi.

21.06.2014 14:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

" Hakkari'den İstanbul'a Bilim ve Kültür Köprüsü" Projesi kapsamında, Hakkari'den 40 öğrenci ve 14 öğretmen İstanbul'un tarihi ve turistik yerlerini gezdi.

Konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamaya göre, "TÜBİTAK 4004 Doğa ve Bilim Okulları" başlığı altında ele alınan, İstanbul Kültür Üniversitesi ve Kültür Kolejleri işbirliğiyle düzenlenen proje çerçevesinde Çukurca Köprülü Mükerrem Akhanlı Yatılı Bölge Ortaokulu ile Durankaya Beldesi Cumhuriyet Yatılı Bölge Ortaokulu'ndan 40 öğrenci ve 14 öğretmen misafir edildi.

Proje kapsamında, doğa bilimlerinden beşeri bilimlere geniş yelpazede etkinlik programı hazırlandı. Ayrıca öğrencilerin bilim ve kültür konusunda farkındalıklarını geliştirmenin yanı sıra öğretmenlerin profesyonel gelişimlerine yönelik etkinlikler düzenlendi.

Öğrencilere proje kapsamında rehberlik eden öğretmenler, astronomi, etkili öğretim, mentorluk ve iletişim, eğitimde yeni paradigmalar, öğretmen farkındalığı ve sınıf yönetimi konularında çeşitli atölye çalışmalarına dahil edildi. Öğrenciler astronomi çalışmaları sırasında kendi teleskoplarını da yapmanın heyecanını yaşadı.

Bir hafta süren ziyaretlerinin son gününde Tarihi Yarımadayı gezen öğretmen ve öğrenciler, ilk defa gördükleri tarihi eserlere hayran kaldı. Rehber eşliğinde Topkapı Sarayı'nı ve Ayasofya Müzesi'ni gezen öğretmen ve öğrenciler tarihi yerinde görme imkanı buldu. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hakkari'den İstanbul'a Bilim ve Kültür Köprüsü' Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement