Hakkari Hdp'li Irmak, Hükümetin Sağlık Politikalarını Eleştirdi - Son Dakika
Güncel

Hakkari Hdp'li Irmak, Hükümetin Sağlık Politikalarını Eleştirdi

Hdp'li Irmak, hükümetin sağlık politikalarını eleştirdi Behçet DALMAZ/HAKKARİ, (DHA) - HDP Hakkari Miletvekili adayı Selma Irmak, seçim çalışmalarını sürdürdüğü Hakkari'de Devlet Hastanesi'nde sağlık çalışanlarıyla biraraya gelip sorunlarını dinledi.

15.05.2015 15:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hdp'li Irmak, hükümetin sağlık politikalarını eleştirdi

Behçet DALMAZ/HAKKARİ, (DHA) - HDP Hakkari Miletvekili adayı Selma Irmak, seçim çalışmalarını sürdürdüğü Hakkari'de Devlet Hastanesi'nde sağlık çalışanlarıyla biraraya gelip sorunlarını dinledi. Hastanenin Acil servisinde tedavi gören hastaları da ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

HDP İl Eş Başkanı Rahmi Temel, DBP İl Eş Başkanı Emine Berivan Akboğa, Hakkari Belediye Başkan Vekili Nurullah Çiftçi ile birlikte Hakkari Devlet Hastanesi'ni ziyaret eden HDP adayı Selma Irmak, hastane bahçesinde sağlık çalışanları ile biraraya geldi. Acil servise geçerek burada tedavi gören hastaları ziyaret edip geçmiş olsun dileğinde bulunan Irmak, çalışanların da sorunlarını dinledi. Irmak, hükümetin sağlık politikasını eleştirerek, sağlık hizmetinin ücretsiz olması gerektiğini söyledi.

Sağlık sektörünün ticarileştirilen bir sektör haline getirildiğini anlatan Irmak, HDP olarak temel insan hakkı olan sağlık hakkının güvence altına alınması için ellerinden gelen çabayı göstereceklerini kaydetti. Irmak ve beraberindekiler daha sonra Hakkari Devlet Hastanesi Başhekimi Ayhan Sönmez'i makamında ziyaret etti. Başhekim Sönmez'den de hastane ile ilgili bilgi alan Irmak, halklar arasında barış ve diyalogun gelişmesinde çözüm sürecinin önemli olduğunu belirtti.

Yurttaşın hak ettiği hizmetlerin lütuf olarak sunulduğunu da belirten Irmak, "Taraf olursanız yandaş olursanız bir de paranızı öderseniz hizmetlerden yararlanabiliyorsunuz. Biz en çok bunun için çalışıyoruz. Çözüm süreci en fazla bu gidişata 'dur' diyecek. Çözüm süreci sadece Kürt sorunun çözümü için değil aslında kördüğüm olan demokrasi sorunu da çözecektir" dedi.

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hakkari Hdp'li Irmak, Hükümetin Sağlık Politikalarını Eleştirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement