Hakkari-Şırnak Karayolu Çığdan Dolayı 5 Gündür Kapalı - Son Dakika
Güncel

Hakkari-Şırnak Karayolu Çığdan Dolayı 5 Gündür Kapalı

Hakkari-Şırnak Karayolu Çığdan Dolayı 5 Gündür Kapalı

Hakkari-şırnak karayolunun 3 ayrı noktasına çığ düşmesi sonucu 5 günden bu yana ulaşım sağlanamıyor.

10.01.2016 14:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hakkari-şırnak karayolunun 3 ayrı noktasına çığ düşmesi sonucu 5 günden bu yana ulaşım sağlanamıyor. Karayolları'na bağlı 5 iş makinesi 2 bin 500 rakımlı suvara Kotra Mevkii'nde yola inen tonlarca ağırlığındaki çığları temizlemek için yoğun bir çalışma yürütüyor.

Hakkari- Şırnak karayolunun 90'ıncı kilometresinde bulunan Süvari Kotra Geçidi'ndeki 3'ü büyük toplam 7 ayrı noktaya çığ düşmesi sonucu karayollarında 5 günden bu yana ulaşım sağlanamadı. Şırnak ve Hakkari yönüne gelip- giden çok sayıda araç,  kapalı olan yolun bir an önce açılmasını beklerken, çığla mücadele eden ekipler, çalışmalarını geceli- gündüzlü yürtüyor. Kar kalınlığının yer yer 4 metreyi aştığı bölgede çığla mücadele eden Karayolları'na ait 5 iş makinesi, çalışma sırasında zaman zaman düşen çığların arasında kayboluyor. Karayolları 114'üncü Şube Şefliği'ne bağlı Çukurca- Köprülü Şantiyesi'nin ekip sorumlusu Abdullah Bilen, kar yağışı ardından Hakkari-Şırnak Karayolu'nun birçok noktasına çığ düşmesi sonucu yolun ulaşıma kapandığını söyledi. Bilen, şöyle dedi:

"Yoğun bir kar yağışının sürmesi nedeniyle 3 gündür yola çığ düştü. 10 gündür yoğun bir şekilde ekiplerimizle beraber çalışıyoruz. Çok yoğun bir kar yağdı. Yer yer 2 metreyi aşan bir kar kütlesi var.3 gündür Hakkari-Şırnak karayolu kapalı. Sis nedeniyle çalışamıyorduk. Havanın düzelmesi ile birlikte çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Ekiplerimiz, 5 iş makinesiyle çalışma yürütüyor. İnşallah yarına kadar yolu açarız. Yolun kapalı olmasından dolayı hem Hakkari, hem de Şırnak istikametinden bekleyen vatandaşlar var. İnşallah yolu açar ulaşımı sağlarız.Çalışmalarımızı bir dozer, iki kepçe, iki greyderle sürdürüyoruz."

Yolda kalanlar ise,özelikle kış aylarında sık  sık çığların düşmesi sonucu kapalı olan yola çığ tünellerinin yapılması için yetkililere çağrıda bulunurken, canla başla çalışan karayolları ekiplerine de teşekkür etti. Bu arada kar yağışı nedeniyle 40 köy ve 148 mezra yolunun ulaşıma kapalı olduğu bu yolların açılması için de İl Özel İdaresi ekiplerinin çalışmalarını aralıksız sürdürdüğü belirtildi. - Hakkari

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hakkari-Şırnak Karayolu Çığdan Dolayı 5 Gündür Kapalı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement