Haldun Taner Türkmenistan'da Anılacak - Son Dakika
Kültür Sanat

Haldun Taner Türkmenistan'da Anılacak

Ankara Devlet Tiyatrosu, "2015 Türk Dünyası Kültür Başkenti" organizasyonu kapsamında tiyatro ve edebiyat dünyasının usta isimlerinden Haldun Taner'in "Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım" oyununu Türkmenistan'da sahneleyecek.

06.10.2015 16:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara Devlet Tiyatrosu, "2015 Türk Dünyası Kültür Başkenti" organizasyonu kapsamında tiyatro ve edebiyat dünyasının usta isimlerinden Haldun Taner'in "Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım" oyununu Türkmenistan'da sahneleyecek.

Devlet Tiyatrosundan yapılan açıklamada, 8-10 Ekim tarihleri arasında Merv şehrinde gerçekleştirilecek etkinliğe Ankara Devlet Tiyatrosu, Taner'in eseri "Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım" oyunuyla katılacak.

Türk tiyatrosunun en önemli örneklerinden biri kabul edilen ve Ali Düşenkalkar'ın sahneye taşıdığı oyun 9 Ekim Cuma günü Merv Devlet Tiyatro Salonu'nda sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatına üye ülkelerin tiyatro gösterilerinin sahneleneceği etkinlikte, "Haldun Taner Yılı" kapsamında gerçekleştirilen faaliyetler ve kardeş tiyatrolar arasında repertuvar değişimi ile diğer konular da görüşülecek.

"Haldun Taner Yılı" çerçevesinde sahnelenecek tiyatro gösterilerine, Ankara Devlet Tiyatrosunun yanı sıra Kazakistan Mangistau Vilayeti Nurmuhan Janturin Müzik-Dram Tiyatrosu ve Tataristan Sabir Amutbayev Menzelin Devlet Tatar Dram Tiyatrosu da katılacak.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Haldun Taner Türkmenistan'da Anılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement