Halep Cezaevi'nde 3 Yıldır Tutuklu Bulunan Bayram Gezer Hayatını Kaybetti - Son Dakika
Güncel

Halep Cezaevi'nde 3 Yıldır Tutuklu Bulunan Bayram Gezer Hayatını Kaybetti

Halep Cezaevi\'nde 3 Yıldır Tutuklu Bulunan Bayram Gezer Hayatını Kaybetti

Halep'te kaçak eşya yakalattığı iddiasıyla 10 yıl hapis cezasına çarptırılan ve 3 yıldır tutuklu bulunan Kilisli Bayram Gezer’in iddiaya göre cezaevinde açlık ve soğuktan hayatını kaybetmesi üzerine ailesi, yetkililerden cenazenin Kilis'e getirilmesini istiyor.

25.12.2013 09:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Halep'te kaçak eşya yakalattığı iddiasıyla 10 yıl hapis cezasına çarptırılan ve 3 yıldır tutuklu bulunan Kilisli Bayram Gezer'in iddiaya göre cezaevinde açlık ve soğuktan hayatını kaybetmesi üzerine ailesi, yetkililerden cenazenin Kilis'e getirilmesini istiyor.

İddiaya göre, 3 yıl önce Halep'te kaçak eşya yakalattığı gerekçesiyle tutuklanan ve 10 yıl hapis cezasına çarptırılan evli ve 3 çocuk babası Bayram Gezer (34), Beşşar Esad'ın kontrolündeki Halep Cezaevi'nde açlıktan hayatını kaybetti.

Bayram Gezer'in arkadaşlarının durumu Gezer ailesine bildirmesi üzerine olay ortaya çıktı. Halep Cezaevi bahçesinde toprağa verilen Gezer'in ailesi, cenazenin Kilis'e getirilmesi için yardım bekliyor.

2010 yılı Temmuz ayında Suriye'deki akrabalarının yanına giden Bayram Gezer, kaçakçılık yaptığı iddiasıyla Suriye Gizli Servisi El Muhaberat tarafından gözaltına alındı. Uzun süre hücrede yatan Gezer'e 10 yıl hapis cezası verildi.

Bayram Gezer'in annesi Hatice Gezer (63), oğlunun cenazesini istediklerini belirterek, "Oğlum açlıktan, soğuktan hastalığa düşerek hayatını kaybetti. Cenazesinin Kilis'e getirilmesini istiyoruz. Cenazesi burada olursa en azından mezarına gideriz. Allah rızası için çocuğumuzun cenazesini Kilis'e getirsinler. Çocuklar çileden öldüler, açlıktan, susuzluktan soğuktan öldüler. Yemek yok, hastalığa düştü öldüler. Çek çek aç susuz ne olur" dedi.

Bayram Gezer'in babası Recep Gezer ise, 17 aydır çocuğunu göremediklerini belirterek, "Cumhurbaşkanımızdan, Başbakanımızdan yardım istiyoruz. Daha önce görüşebiliyorduk. Eskiden her hafta gidip görüyordum, harçlığını veriyordum. Savaş başladığından beri görmüyorum. Bize oğlumun vefat ettiğini kendisi ile birlikte yatan arkadaşı haber etti. Geçen hafta Salı günü hayatını kaybetti, Çarşamba günü Halep Cezaevi'nin bahçesinde toprağa verildi. Devletimizden çocuğumuzun cenazesinin Kilis'e getirilmesini bekliyoruz" diye konuştu.

Bayram Gezer'in küçük kardeşi Recep Gezer ise, "Biz Suriyeli vatandaşlar için her türlü yardımı yapıyoruz, gerekeni yapıyoruz. Hatta ekmeğimizi onlarla paylaşıyoruz. Bizim abimizin cenazesini vermiyorlar. Buradan yetkililere sesleniyorum. Cenazemizin getirilmesini istiyoruz" şeklinde konuştu.

Bayram Gezer'in ağabeyi Mehmet Gezer de, şöyle konuştu: "Bakanlarımızdan, Başbakanımızdan, Cumhurbaşkanımızdan, devlet büyüklerimizden cenazemizin buraya getirilmesini istiyoruz. Mezarının burada olmasını istiyoruz. Burada çok perişanız."

Öte yandan, Kasım ayı içerisinde Halep'te kaçak eşya yakalattığı için 20 yıl hapis cezasına çarptırılan ve 12 yıldır tutuklu bulunan Kilisli Halil Yalçın da cezaevinde hayatını kaybetmişti. - KİLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Halep Cezaevi'nde 3 Yıldır Tutuklu Bulunan Bayram Gezer Hayatını Kaybetti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement