Halil Mutlu: "Çobanken Şampiyon Oldum" - Son Dakika
Güncel

Halil Mutlu: "Çobanken Şampiyon Oldum"

Halil Mutlu: "Çobanken Şampiyon Oldum"

'sporda başarı öyküleri' paneline katılan eski olimpiyat, dünya ve Avrupa halter şampiyonu Halil Mutlu, "Dünün çobanı, bugünün şampiyonu oldum" dedi.

20.01.2015 15:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

'sporda başarı öyküleri' paneline katılan eski olimpiyat, dünya ve Avrupa halter şampiyonu Halil Mutlu, "Dünün çobanı, bugünün şampiyonu oldum" dedi.

Ankara'nın Kazan Belediyesi ve Yıldırım Beyazıt Orta Okulu'nun Aile Yaşam Merkezi Konferans Salonu'nda düzenlendiği panele 3 milli halterci Halil Mutlu, Nurcan Taylan ve Bünyamin Sudaş katıldı. Panele Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, Kaymakamı Murat Duru, Belediye Başkan Yardımcıları Cengiz Gevrek, Ahmet Ceylan, Orhan Yazıcı, Abidin Arıkök, Kazan Belediyespor Başkanı Hüseyin Yüce, Halter Antrönörü Orhan Boltürk ve konuklar katıldı.

MUTLU: KÖYDE İNEK PEŞİNDE KOŞUYORDUM

Halil Mutlu, panelde şunları söyledi:

"Haltere başlamadan önce köyde inek peşinde koşuyordum. Halterle 10 yaşındayken tanıştım. Öğretmenim beni bu spora yönlendirdi. Yani dünün çobanı bugünün şampiyonu oldu. Bizim zamanımızda imkanlarımızı çok kıttı, nerdeyse yoktu. Bu dar imkanlarla çok büyük başarılara imza attık, bütün branşlar için bahsediyorum. Bugün imkanlar en az 10 kat arttı ama madalya sayısı da 10 kat veya 20 kat düştü. Ortada bir sıkıntı olduğunu hepimiz görüyoruz. Demek ki bu iş sadece para ile olmuyor. Bugünkü yöneticilerimiz bugüne değil gelece kurtarmak için çalışırlarsa, o zaman Türk sporu da kurtulur."

NURCAN TAYLAN: "2016 OLİMPİYATLARINDA FİNAL YAPMAK İSTİYORUM

Olimpiyat, dünya ve Avrupa şampiyonu olan Nurcan Taylan ise şöyle konuştu:

"Olimpiyatlar, sporcunun çıkabileceği en üst nokta. Ben bunu 2004'te yakaladım. 3 dünya, 4 Avrupa şampiyonluğu ile süsledim. Sporda cinsiyet yoktur. Başarı için istemek ve hayatınızı düzenli yaşamak zorunluluğunuz var. Tüm bunların üstüne bir de çok çalışırsanız, başarı kendiliğinden geliyor. Allah nasip ederse Nisan ayında yapılacak Avrupa şampiyonası ve ardından 2016 Olimpiyatlarında final yapmak istiyorum."

dedi. - Ankara

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Halil Mutlu: 'Çobanken Şampiyon Oldum' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement