Hamas Siyasi Büro Başkanı Meşal, Riyad'da - Son Dakika
Politika

Hamas Siyasi Büro Başkanı Meşal, Riyad'da

Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz'in Hamas Siyasi Büro Başkanı Halid Meşal'i kabul ettiği bildirildi.

18.07.2015 12:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz'in Hamas Siyasi Büro Başkanı Halid Meşal'i kabul ettiği bildirildi.

Hamas'tan yapılan yazılı açıklamada, Meşal ve beraberindeki heyetin Suudi Arabistan'a iki gün süren bir ziyarette bulunduğu, heyetin Kral Selman, Veliaht Prens Muhammed bin Nayif ve İkinci Veliaht Prens Muhammed bin Selman ile görüştüğü belirtildi.

Söz konusu heyette Meşal, Hamas Siyasi Büro üyeleri Musa Ebu Merzuk, Salih el-Aruri ve Muhammed Nezzal'in bulunduğu ifade edilen açıklamada, Meşal ve beraberindeki heyetin ziyaret çerçevesinde umre yaptığı ve bayram namazını Mescid-i Haram'da kıldığı kaydedildi. Açıklamada ziyaretin ayrıntılarına ve görüşmelerin içeriğine dair bilgi verilmedi.

Hamas kaynaklarından alınan bilgiye göre, Meşal ile Kral Selman görüşmesinde Suudi Arabistan ve Hamas arasındaki ilişkileri geliştirme ve güçlendirme konuları ele alındı. Heyetin gerçekleştirdiği görüşmelerde Fetih ile uzlaşının da aralarında bulunduğu Filistin dosyalarının gündeme geldiği ifade edildi.

Suudi Arabistan'a 2012'den bu yana ilk ziyaretini gerçekleştiren Meşal, çarşamba günü başkent Riyad'a ulaşmıştı. Suudi Arabistan ile Hamas arasındaki ilişkilerin Kral Selman'ın tahta çıkmasının ardından iyileşme gösterdiği belirtiliyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Hamas Siyasi Büro Başkanı Meşal, Riyad'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement