Hamsiyle yüzü gülen balıkçılar palamudun yolunu gözlüyor - - Son Dakika
Güncel

Hamsiyle yüzü gülen balıkçılar palamudun yolunu gözlüyor -

1 Eylül'de "Vira Bismillah" diyerek denize açılan Marmaralı balıkçıların yüzünü hamsi ve sardalya güldürdü.

18.09.2014 12:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ZAFER AKPINAR - 1 Eylül'de "Vira Bismillah" diyerek denize açılan Marmaralı balıkçıların yüzünü hamsi ve sardalya güldürdü.

Hamsinin kilosu 10 TL, sardalya ise 7 TL'den satılırken, balıkseverlerin geçen yıl hasret kaldığı ve bu yıl ağlara takılmaya başlayan palamutun şimdilik tanesi 10 liradan alıcı buluyor.

Erdek Su Ürünleri Kooperatifi Ali Demiray, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Marmara Denizi'ne açılan balıkçıların geçen yıl umduğunu bulamadığını, sezonu bu yıla dönük beklentilerle kapattığını söyledi.

Bu yıl ise 1 Eylül'de "vira Bismillah" diyerek büyük umutlarla denize ağlarını bırakan balıkçıların yüzünü az da olsa hamsinin güldürdüğünü belirten Demiray, sardalyanın da balıkçıları tatmin edecek boyutta çıktığını anlattı.

Ortalama 13 kilo gelen kasalarını toptan 50-70 lira arasında satan balıkçıların Karadeniz'den palamut ve çinekop akını beklediğini dile getiren Demiray, "Bu yıl palamut bol gibi duruyor. Karadeniz'den güzel haberler alıyoruz. Geçen yıl balıkseverler, palamuta hasret kalmıştı. Bu yıl inşallah bol tüketecek, umutluyuz. Bu sezon balık çeşitliliği bol olacak gibi duruyor" dedi.

Demiray, sezonun açıldığı ilk günlerde ağlara torik takıldığını birkaç gün de palamutun bol çıktığını belirterek, balıkçıların bu sezon denizden umduğunu bulacağını kaydetti.

Balıkçaların da vatandaşların da palamutun Karadeniz'den gelmesini beklediğini vurgulayan Demiray, "Bu yıl palamut geçen yılki gibi kendini fazla özletmeyecek gibi duruyor" ifadesini kullandı.

Balıkesir'de balıkçılık yapan Tuncay Kurban da hamsinin kilosunun 10, sardalyanın 7 liradan satıldığını dile getirerek, "Geçen yıl yokluğunda hamsinin kilosu 20 liraya kadar çıkmıştı. Palamuta ise geçen sezon fiyat veremiyorduk çünkü yoktu. Bu yıl palamut tanesi 10 liradan tezgaha düştü. Vatandaş palamut başta olmak üzere balığı gerçekten özlemiş. 1 Eylül'den bu yana satışlarımız oldukça iyi" diye konuştu.

Kurban, hava şartlarına bağlı olarak önümüzdeki günlerde balığın daha fazla çıkmasıyla fiyatların düşeceğini, çeşitliliğin de artacağını belirterek, bu konuda vatandaşların biraz daha beklemesi gerektiğini kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hamsiyle yüzü gülen balıkçılar palamudun yolunu gözlüyor - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement