Hanefi Bostan: "Memurun Aklıyla Alay Etmek Felaket Habercisidir" - Son Dakika
Güncel

Hanefi Bostan: "Memurun Aklıyla Alay Etmek Felaket Habercisidir"

Türkiye Kamu Sen ve Türk Eğitim Sen İstanbul İl Başkanı Yrd. Doç. Dr. M. Hanefi Bostan, memur ve memur emeklilerinin enflasyonun altında kaldığını iddia ederek, “Memurun aklıyla alay etmek felaket habercisidir” dedi.

20.12.2014 14:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Kamu Sen ve Türk Eğitim Sen İstanbul İl Başkanı Yrd. Doç. Dr. M. Hanefi Bostan, memur ve memur emeklilerinin enflasyonun altında kaldığını iddia ederek, "Memurun aklıyla alay etmek felaket habercisidir" dedi.

Hanefi Bostan, memurların maaşlarıyla ilgili bir açıklama yaptı. Bostan, yaptığı yazılı açıklamada, "178 TL'lik artışın, brüt artış olduğunu bilmiyorsa, bu da büyük bir talihsizliktir. Çünkü taban aylığının üzerine brüt 178 TL'yi koyup, artışın yüzde 17 olduğunu söylemek, akıl işi değildir.Taban aylığına yapılan 178 TL'lik brüt artışın net olarak 123 TL artış olduğunu ve maaşlara sadece bu rakamın yansıdığını başbakan bilmiyorsa, bu da oldukça düşündürücü. Memurlara 2014 Ocak ayında seyyanen yapılan 123 TL'lik artışın ortalama memur maaşlarına yüzde olarak yansıması sadece yüzde 5,2'dir. Başka bir ifadeyle bu zammın bütçedeki personel giderlerine yükü de bu kadardır. Ülkemizde 2014 yılının 11 aylık enflasyon artışı yüzde 9,2'dir. Yılsonunda ise yüzde 10'ları aşabileceği ifade edilmektedir" dedi.

"Yukarıdaki enflasyon rakamları bir tek gerçeği ortaya koyuyor" diyen Bostan, "2014 yılında memur ve memur emeklileri enflasyonun altında kalmışlardır. Ancak, başbakanın hesabına göre yüzde 17'lik artış yapılmıştır. Bu da enflasyonun üstünde bir artıştır. Bu ifadeler memurun aklıyla alay etmektir. En kötüsü hesap bilmeyen bir Başbakan tarafından yönetiliyor olmaktır. Memurlar, aybaşını getirmek ve bütçelerini dengelemek için gün sayarlar. Yüz binlerce memur borç batağındadır. Memurların yüzde 90'ı her ay maaşını alınca aylık bütçesinin, gelir - gider hesabını yapar. Daha doğru bir ifadeyle bir tarafa maaşını, diğer tarafa giderlerini yazarak gelir-gider çetelesi tutar. Her ay bunu tekrar eder. Bütçesi açık mı verir, dengeli midir bunu görür. Bu nedenle de hesap yapma konusunda oldukça tecrübelidir. Memurlar, matematik ve muhasebe hesabını bu nedenle çok iyi bilirler" ifadesini kullandı.

Hanefi Bostan sözlerini şöyle sürdürdü:

"2014 yılında verilen 123 TL'lik zamla, maaşında yüzde 17 artış olan hiçbir memur yoktur, olması da mümkün değildir. Merak ediyor ve soruyoruz; O zaman bu hesap, nasıl bir hesaptır? Bu durum büyük felaketlerin kapıda olduğunun habercisidir. Anlaşılan bunlar seninle alay ediyor, daha ötesi dalga geçiyor. Yalanla dolanla bu hesabın içinden Hükümet ve Memur-Sen sıyrılabilir de ya siz nasıl çıkacaksınız bu hesabın içinden? Son söz olarak merak ediyor ve soruyoruz; Memur kardeşim, sen bu dalga geçmelere ve aldatmacalara gülüp geçecek misin, yoksa gereğini mi yapacaksın?" - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Hanefi Bostan: 'Memurun Aklıyla Alay Etmek Felaket Habercisidir' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement