Hani'de 24 Derslikli İmam Hatip Lisesi Temeli Törenle Atıldı - Son Dakika
Yerel

Hani'de 24 Derslikli İmam Hatip Lisesi Temeli Törenle Atıldı

Hani\'de 24 Derslikli İmam Hatip Lisesi Temeli Törenle Atıldı

Diyarbakır'ın Hani ilçesinde 6 bin metrekarelik bir alanda inşa edilecek olan 24 derslikli İmam Hatip Lisesi'nin temeli düzenlenen bir törenle atıldı.

11.04.2014 11:43

Diyarbakır'ın Hani ilçesinde 6 bin metrekarelik bir alanda inşa edilecek olan 24 derslikli İmam Hatip Lisesi'nin temeli düzenlenen bir törenle atıldı.

İmam Hatip Lisesi binasının temel atma törenine, Hani İlçe Kaymakamı Hidayet Sarı, İlçe Garnizon Komutanı Jandarma Komando Binbaşı Ersin Aslan, Hani İlçe Emniyet Amiri Engin Eryılmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tezer Güner, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mahsum Burucu, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Yüksel Aktay, Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Lokman Koç, Ak Parti İlçe Başkanı Abdullah Topkaya, kurum amirleri ile inşaat firması yetkilileri katıldı. Hani İlçe Kaymakamı Hidayet Sarı, ilçede eğitim zincirine bir halka daha eklemenin mutluluğunu yaşadığını belirtti. Kaymakam Sarı, "Güzel bir günde hayırlı bir yatırımın temeli atıyoruz. İnşallah çok kısa sürede de bu okulun açıldığını hep birlikte görürüz. Okulun 2014-2015 eğitim-öğretim yılının ikinci yarısında hizmete gireceğine inanıyorum. Bu gün burada 24 derslikli İmam Hatip Lisesi binasının temelini atıyoruz, 2014-2015 eğitim öğretim yılının ikinci yarısında da bu defa açılışını yapacağız. İlçemizin en güzel okulunda çocuklarımız eğitim ve öğretim görecekler. Çocuklarımız şüphesiz ki en iyi okullarda eğitim görmeyi hak ediyorlar. Çünkü ülkemizin geleceği onlar. Onlarla büyüyeceğimizi düşünüyorum. İlçemizde eğitim-öğretim anlamında ve yatırımlar anlamında ciddi gayret sarf ediyoruz. Şüphesiz devletin kaynaklarıyla biz elimizden gelen gayreti göstermeye çalışıyoruz. Hani'de yapılacak olan 24 derslikli İmam Hatip Lisesi'nin toplam maliyeti 3,5 milyon liradır. Bir anne ve baba için en büyük sermaye evlattır. Ben ondan daha büyük sermaye görmüyorum. Geleceğimizi emanet edeceğimiz bu gençlik için ne kadar emek versek, ne kadar yatırım yapsak azdır ve haklarıdır. Çocuklarımıza hizmet etmek ve en iyi şekilde yetiştirmek hem sizlerin, hem eğitim kadrosunun, hem de bizlerin vazifesidir diye düşünüyorum. O bakımdan eğitim yatırımları, yatırımın en kutsalı ve en değerlisidir. Bu anlamda temelini atacağımız bu okulun dışında daha yapılacak olan 7 okul var. Önümüzdeki günlerde inşallah diğer okullarımızın da temellerini atacağız. İlçe merkezi genelinde mevcut okulları modern hale getirip, olan ihtiyaçları karşılama noktasında ciddi bir eğitim seferberliğinin içerisinde olacağımızı düşünüyorum. Bu anlayışla eğitimin çok önemli olduğunun altını bir kez daha çizmek istiyorum. Bilgili olan bilgisi kadar güçlü olabiliyor. Bugün dünyanın gelişmiş ülkelerine bakın, teknolojik alanda zirvelere çıkmış. Bu kadar genç nüfusa sahip olan ülkemizin onları yakalamaması içten bile değildir. Eksiğimiz eğitimdir. İşte bu önemli konuya katkıda bulunmak için kollarımızı sıvadık. Belki okul olarak bu bir başlangıçtır, bunun devamı da ilçeye yüksek okulların da yapılmasıyla inşallah gelecektir" dedi.

"CEHALET ZİNCİRİNİ KIRMANIN EN İYİ YOLU EĞİTİMDİR"

Hani İlçe Kaymakamı Hidayet Sarı, eğitimin çok önemli olduğunu belirterek, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

"Cehalet zincirini kırmanın en iyi yolu eğitimdir. Çocuklarımızın belli bir olgunluğa ulaşması ailede gerçekleşir. Okul ise, öğretim faaliyetleri içinde yer alan karakter formasyonu ve vatandaşlık eğitimi ile aile eğitiminin bir tamamlayıcısı ve devamı niteliğindedir. Ayrıca okul aileden kaynaklanan çeşitli eksiklik ve yanlışlıkları düzeltmekle de görevlidir. Bir ülkenin ilerlemesi ve kalkınması, eğitim alanındaki başarısına bağlıdır. Toplum yaşamı hızla değişmekte, bilim ve teknoloji sürekli gelişmektedir. Bu nedenle insanların eğitimi daha da önem kazanmaktadır. Okul; bize yaşamımızda gerekli olan bilgi, beceri, iyi alışkanlık ve davranışları kazandırmalı. Ailemize ve topluma yararlı bireyler olmamızı sağlamalıdır. Bir ülkenin geleceği, o ülke insanlarının göreceği eğitime bağlıdır. Ahlak, ruh ve görev bilinci yönünden çökmüş olan bir dünya, ancak eğitimle, insan yetiştirmekle, insanlara erdemi öğretmekle kurtulacaktır. Bugün temelini atacağımız İmam Hatip Lisesi bir fikir ve ibadet merkezi, nefes aldığımız dost bir ev, birlik yuvası ve iftihar edeceğimiz nesillerin yetiştirileceği bir okul olması dileğiyle, ilçemiz eğitimine hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum".

Konuşmanın ardından dualar eşliğinde temel atıldı. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hani'de 24 Derslikli İmam Hatip Lisesi Temeli Törenle Atıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement