Hanönü'nde Öğretmenlerin Acı Günü - Son Dakika
Yerel

Hanönü'nde Öğretmenlerin Acı Günü

Hanönü\'nde Öğretmenlerin Acı Günü

Kastamonu’nun Hanönü ilçesinde öğretmen olanlara örnek olan ilk öğretmenlerinden sayısız öğretmen yetiştiren emekli öğretmen Mehmet Özcan 91 yaşında vefat etti.

20.11.2015 17:09

Kastamonu'nun Hanönü ilçesinde öğretmen olanlara örnek olan ilk öğretmenlerinden sayısız öğretmen yetiştiren emekli öğretmen Mehmet Özcan 91 yaşında vefat etti.

1944 yılında Köy Enstitüsü ilk mezunlarından olan Mehmet Özcan 28 yıllık öğretmenlikten sonra emekli oldu. Şehit Faruk Karagöz Yatılı Bölge Okulu müdürü Cemil Yalçın, yaptığı açıklamada "Mehmet Özcan'ın benimde köyüm olan Yılanlı köyünde ve Hanönü genelinde ilk öğretmenlerdendi. Bütün çocukların okumasını ister ve öğretmen olmaları için çaba gösterir onlara destek verirdi diye konuştu. Yalçın, Mehmet Özcan'ın emekli olmasından sonra Hanönü'nde ilk kez Köy-Kooperatiflerini kurarak traktörle tanışmasını sağlamış, tarım ve hayvancılıkta örnek olmuş bir eğitimciydi" dedi.

Yalçın, "Yılanlı köyünde her aileden en az bir öğretmen yetişmesine sebep olmuş, eğitime ve öğretime önem veren bir eğitim adamıydı" diye kaydetti. Belediye Başkanı Serkan Uçar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Serkan Demirkıran, öğretmenler ve çok sayıda vatandaşın katıldığı Mehmet Özcan'ın cenazesi Hanönü Halime Hatun Camisinde kılınan cenaze namazından sonra İlçenin Bozbük Mezarlığında toprağa verildi. - KASTAMONU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hanönü'nde Öğretmenlerin Acı Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement