Harran'a Yılda Yaklaşık 900 Bin Turist Geliyor - Son Dakika
Güncel

Harran'a Yılda Yaklaşık 900 Bin Turist Geliyor

Şirin ilçede Kümbet otel de var.

09.11.2015 08:30

Çok farklı mimariye sahip geleneksel kümbet evleriyle gezi dergilerinin kapaklarından inmeyen Şanlıurfa'nın Harran ilçesi, belediyenin kısıtlı imkanlara rağmen yaptığı hizmetlerle turistik değerini arttırıyor.

Kültür mirası Harran'a kamu kurumlarının desteği ile yapılan yörenin mimarisiyle uyumlu Kümbet Otelin de ilçe turizmine değer kattığını belirten Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz,"Önümüzdeki dönemlerde Harran turizmini daha iyi rakamsal veriler bekliyor" dedi.

Tarihi doku ön plana çıkartılacak

Başkan Özyavuz, yılda 900 bin civarında turistin geldiği Harran'ın tarihi dokusunu ön plana çıkartacak hizmetleri, kısıtlı imkanlara rağmen canla başla sürdürmeye çalıştıklarını kaydetti.

Harran merkezinde turizm yollarını döşediklerini ve kente güzel bir meydan kazandırdıklarını ifade eden Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz, "Harran'a 35 yataklı, 5 tane suit odası olan güzel bir otel kazandırmanın yanı sıra, kümbette modern bir çevre düzenlemesi yaptık. Harran merkezde dört tane kültür evimizi tamamladık. Yani Harran'a gelen turistlere gururla gezdirecek, gösterecek değerlerimizi ortaya çıkarttık" ifadelerini kullandı.

Kamu kurumlarından destek alındı

Harran'daki Kümbet Otel'in yapımı için Karacadağ Kalkınma Ajansı'nın 314 bin TL, Köylere Hizmet Götürme Birliği'nin ise 234 bin TL katkı sağladığını kaydeden Özyavuz, "Kümbet Otel, Harran'ın turizm potansiyelini arttıracak. Harran'da yıllardır böyle bir tesisin varlığına ihtiyaç duyuluyordu. Bu otel sayesinde artık Harran'da konaklama imkanları daha da artmış olacak. Daha kaliteli hizmet verilecek. Harran'a gelen turistin ilçemizde kalma gün sayısını arttıracaktır" dedi.

Harran Yolu

Harran'ın yolunun ıslahının önemli oranda bittiğini bildiren Özyavuz,"Karayollarının çalışmasıyla 52 kilometrelik yolun 48 kilometresi tamamlandı. Harran'a yılda 900 bin turist geliyor.Bu turizm potansiyeline kentimizin tarihi ve kültürel değerlerini en iyi biçimde yansıtmak için çabalarımız sürüyor" açıklamalarına yer verdi.

Harran Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz, "Tüm çabamız Harran için. İlçemizin hak ettiği turizm değerini kazandırmak ve mevcut potansiyeli yükseltmek için çalışıyoruz. Gelirlerimizin azlığına takılmadan, mazeret göstermeden, bu hizmetlerimizi kısıtlı imkanlar gerçekleştiriyoruz."diye konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Harran'a Yılda Yaklaşık 900 Bin Turist Geliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement