Harran'da Şiddet Mağduru Kadınlar İçin" Ekolojik Kadın Köyü" Kurulacak - Son Dakika
Kültür Sanat

Harran'da Şiddet Mağduru Kadınlar İçin" Ekolojik Kadın Köyü" Kurulacak

Şanlıurfa'nın Harran ilçesinde şiddet mağduru kadınların için "Ekolojik Kadın Köyü" kurulacak. Bu köyde kadınlar hem meslek öğrenecek, hem de rahatça yaşayabilecek.

15.02.2015 12:55  Güncelleme: 11:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa'nın Harran ilçesinde, şiddet mağduru ve yakınlarından destek görmeyen kadınlar için "Ekolojik Kadın Köyü" yapılması planlanıyor. Harran ilçesinde, şiddet mağduru ve yakınlarından destek görmeyen kadınlar için yapılması planlanan "Ekolojik Kadın Köyü", hazırlanacak festivalle dünyaya tanıtılacak.

KADINLAR KÖYDE HEM EĞİTİM ALACAKLAR, HEM DE MESLEK ÖĞRENECEKLER

Harran Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz'un kendisine ait 10 dönümlük araziyi hibe ederek destek verdiği proje kapsamında yapılacak köyde, her türlü şiddete maruz kalmış kadınlar çocuklarıyla en az bir yıl kalabilecek. Kadınlar bir yandan meslek öğrenirken, diğer yandan da toprağı ekip, tarım yapma imkanı bulacak. Harran'a 3 kilometre mesafede kurulması planlanan ve ilk etapta 100 kadının barınacağı köyde rehabilitasyon ve spor merkezi ile çeşitli mesleki kurslar yer alacak. Ekolojik Kadın Köyü, gelecek ay Harran'da düzenlenecek festival ile dünyaya tanıtılacak.

"EKOLOJİK KADIN KÖYÜ İLE DÜNYADA BİR İLKİ BAŞARMAYA ÇALIŞACAĞIZ"

Proje Koordinatörü Hüzün Yücel, şiddet mağduru kadınlara yönelik hayata geçirilmesi planlanan projeye Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından destek verildiğini söyledi. Özellikle kadına toplum içinde statü kazandıracak projeyle kadının kendisini toplum önünde yalnız hissetmesinin önüne geçmeyi amaçladıklarını ifade eden Yücel, Türkiye'de ve dünyada bir ilki başarmaya çalıştıklarını belirtti. Ekolojik Kadın Köyü'nün kadınlara yönelik farklı bir sığınma evi olacağına işaret eden Yücel, şöyle konuştu: "Kadına yönelik şiddette devlet ve kolluk kuvvetleri gerekeni yapıyor ama fakat yine şiddet durmuyor. Sivil toplum kuruluşları olarak bizim de bir şeyler yapmamız gerekiyordu. Projemiz toplumsal bir duyarlılıktır. Türkiye'de özellikle Güneydoğu'da kadın darp ediliyor veya öldürülüyor ya da kadın şiddeti fazla kanısı var. Bu yanlış bir kanı. Bizler bunun böyle olmadığını, şiddetin en az olduğunu göstermek amacıyla Harran'da tertemiz bir sayfa açıyoruz. Projeye her kesimden destek bekliyoruz. Kimsesiz, mağdur kadınlara ve yurtlardan çıkan genç kızlara destek sunmaya çalışacağız.

PROJEYE BİRÇOK SANATÇI VE STK'LARDA DESTEK VERECEK

"Projeyi Harran'da düzenleyecekleri "Ekolojik Kadın Köyü" festivalinde tanıtacaklarını aktaran Yücel, ilçeyi yurt dışından birçok sanatçının ziyaret edeceğini vurguladı.Bu kapsamda çalışmalar yürütüp, konferans ve çalıştaylar düzenleneceğine işaret eden Yücel, "Hem bölgede yanlış kanıların önüne geçecek, hem de sanatçı ve ressam arkadaşlarımız burada çeşitli çalışmaları yapacak. Bunun yanında yabancı sivil toplum kuruluşları ile bölgedeki sivil toplum kuruluşlarını buluşturup ortak çalışmalar yapmayı hedefliyoruz" dedi.

Harran\'da Şiddet Mağduru Kadınlar İçin" Ekolojik Kadın Köyü" Kurulacak
Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Harran'da Şiddet Mağduru Kadınlar İçin' Ekolojik Kadın Köyü' Kurulacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement