Harran Üniversitesi Yeni Döneme Hazırlanıyor - Son Dakika
Güncel

Harran Üniversitesi Yeni Döneme Hazırlanıyor

Harran Üniversitesi Yeni Döneme Hazırlanıyor

Harran üniversitesi bine ulaşan eğitim kadrosuyla yeni eğitim döneme hazırlanıyor.

21.07.2014 16:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Harran üniversitesi bine ulaşan eğitim kadrosuyla yeni eğitim döneme hazırlanıyor.

Huzur ve güvenin adresi Şanlıurfa'da, bir bölge üniversitesi olarak eğitim ve öğretim alanında faaliyetlerine devam eden Harran üniversitesi bugün 10 Fakülte, 6 Yüksekokul, 11 Meslek Yüksek Okulu ile yeni dönemde kayıt yaptıracak öğrenciler için çalışmalarına devam ediyor. Harran üniversitesi rektörü Prof. Dr. İbrahim Halil mutlu birçok TV programlarına ve gazetelere konuk olarak üniversitenin altyapısını, üniversitede gelinen noktayı ve öğrencilere sunulan imkanları tercih yapacak öğrencilerle paylaşıyor. Yeni eğitim sezonunda 5200 öğrenci beklediklerini belirten rektör Mutlu, yeni eğitim sezonu için hazırlıkların sürdüğünü kaydetti. Rektör Mutlu, eğitimde huzurun çok önemli olduğunu belirterek, gerek Şanlıurfa'nın gerekse Harran üniversitesinin huzurlu bir ortam olduğunun altını çizdi. Haran üniversitesin her geçen gün tercih edilen, hızla büyüyen, öğrenci sayısı hızla artan bir üniversite olduğunu belirten Rektör Mutlu, 2014-2015 eğitim ve öğretim yılında 5 bin iki yüz öğrencinin kayıt yapmasını beklediklerini ifade ederek, bu rakamlarla toplam öğrenci sayısının 20 bini aşacağını kaydetti. Kaliteli bir eğitimi amaç edindiklerini vurgulayan Mutlu, üniversitenin çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Rektör Mutlu, Harran Üniversitesi'nin Osmanbey Yerleşkesi'nde temeli atılan El Battani Kütüphanesi ve Merkezi'nin derslikler tamamlanarak faaliyete girdiğini söyledi. Bölgede sanayi, tarım ve hayvancılığın gelişmesi için kurulan GAP-TEKNOPARK'ın faaliyetlerini sürdürdüğüne dikkat çeken Mutlu, Kentte Tarım ve Hayvancılığa bağlı olarak ortaya çıkabilecek sağlık sorunlarını tespit etmek üzere 'Harran Üniversitesi Tarımda İş Sağlığı ve Güvenliği Uygulama Araştırma Merkezi'ni kurduklarını vurguladı.

YABANCI ÖĞRENCİLERDE ARTIŞ

İlk yabancı uyruklu öğrenci alımına 2011-2012 eğitim ve öğretim döneminde 13 kontenjanla başlandığını belirten Mutlu, bugün ise toplam 64 yabancı uyruklu öğrencinin öğrenim gördüğünü ifade etti. Her yıl sayının arttığını dikkat çeken Mutlu, "2011-2012 eğitim öğretim döneminden itibaren 13 kontenjanla ilk defa yabancı uyruklu öğrenci alımına başlanmıştı. Bugün itibariyle 64 yabancı uyruklu öğrenci üniversitemizde öğrenim görmekte olup bu sayının her yıl artmasını bekliyoruz. Ayrıca bu öğrencilerimiz yabancı diller yüksekokulumuzda açmış olduğumuz sınıflarla Türkçeyi bizde öğreniyorlar" dedi.

ÖĞRENCİ YAŞAM MERKEZİ

Mutlu, yapımı devam eden öğrenci Yaşam Merkezi'ni çok önemsediğini ifade etti. Hastane ile birlikte Öğrenci Yaşam Merkezi'nin üniversite öncelikleri arasında yer aldığını anlatan Mutlu, "Yapımı devam eden Öğrenci Yaşam Merkezi'nde yurdun yanı sıra, öğrencilerimiz bankasıyla, marketiyle ve diğer sosyal alanlarıyla çok arzuladıkları bir 'Yaşam Merkezi'ne kavuşmuş olacaklar" diye konuştu.

HIZLI TREN ÜNİVERSİTEDEN GEÇECEK

Gaziantep-Diyarbakır hattında yapımı planlanan hızlı trenin Şanlıurfa'da yer alan Osmanbey kampusünden geçmesi için çalışma yürüttüklerini anlatan Mutlu, konuyla ilgili Ulaştırma Bakanlığı Altyapı Yatırımlar Genel Müdürlüğünden uzman bir ekibin üniversiteyi ziyaret ederek incelemelerde bulunduğunu ifade etti. Mutlu, "Yaklaşık iki saat süren ziyarette Üniversitemizle ilgili bilgiler verirken, yakın bir zamanda öğrenci sayımızın 20 bine ulaşacağını aktardık. Ulaşım sorunun hafif raylı sisteme kilitlendiğini, hastanenin devreye girmesi ile bu sorunun daha da büyüyeceğine dikkat çektik. Bakanlık yetkililerinden aldığımız bilgiye göre, Gaziantep'ten gelip Diyarbakır istikametine gidecek olan hızlı tren hattı Otoyolu takip ederek, Osmanbey'e bağlanması planlanmaktadır. Böylece TOKİ, Karaköprü, GAP Havaalanı gibi Üniversitemiz de raylı sisteme kavuşmuş olacak, şehir merkezine bağlantılar kurulacak istasyonlardan metrobüs türü araçlarla yapılabilecektir" dedi.

Mutlu, Sağlıklı yaşam, sağlıklı spor ve temiz bir çevre için Osmanbey ana yerleşkesini çepeçevre saran bir bisiklet yolu çalışmalarının tamamlandı, yeni eğitim ve öğretimin başlamasıyla öğrencilerle birlikte bisiklet yolunun açılışının startı verileceğini ifade etti. - ŞANLIURFA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Harran Üniversitesi Yeni Döneme Hazırlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement