Hasan Akkuş: "Ülkemizin Lokomotif Branşı Halterdir" - Son Dakika
Spor

Hasan Akkuş: "Ülkemizin Lokomotif Branşı Halterdir"

Hasan Akkuş: "Ülkemizin Lokomotif Branşı Halterdir"

Halter Federasyonu Başkanı Hasan Akkuş, Türkiye'nin sporda lokomotif branşının artık halter olduğunu söyledi.

26.10.2014 23:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

''Ülkemizin lokomotif branşı halterdir'' diyen Akkuş, ''Bayanlarda hedeflediğimiz maksimum dört kotayı aldık. Erkeklerde ise maksimum altı olan kotanın beşini almış durumdayız. 2011 yılında Fransa'da yapılacak dünya şampiyonasında bayanlarda aldığımız kotayı korumak, erkeklerde ise son bir kotayı da alıp olimpiyatlara takım halinde katılmayı hedefliyoruz. Rehavete kapılmayıp, 'Bu bize yeter' demeden elimizden gelen her şeyin fazlasını yapacağız" dedi.

Olimpiyat tarihine bakıldığında en çok madalya kazanan branşlardan birisi olduklarına savunan Akkuş, açıklamasını şöyle sürdürdü: ''Halter branşının başarılı olması Türkiye'nin dünya spor sıralamasında 20-30 basamak birden yukarı çıkmasını sağlıyor. Halterden beklentimizi bulamazsak ülke sıralaması da aşağıya iniyor. Biz de bunun farkındayız. Bu sorumluluğu omuzlarımızda hissederek çalışmalarımızı ve planlamalarımızı ona göre yürütüyoruz. Londra Olimpiyatları'nda da elde edeceğimiz başarılarla Türk sporuna damga vuracağız.''

Dopinge karşı eğitim programları

Halter Federasyonunun isminin ''doping'' ile birlikte anılmaması için yoğun çaba sarf ettiklerini belirten Akkuş, bu amaçla sporcular, antrenörler ve kulüp yöneticilerine yönelik eğitim programları düzenlediklerini kaydetti. Ayrıca, yoğun bir kontrol uygulaması yaptıklarını da belirten Akkuş, ''Her ulusal müsabakada doping kontrolü yapıyoruz. Bunun yanında müsabaka dışı zamanlarda da sporcularımızı kontrole tabi tutuyoruz. Yaptığımız çalışmalarla Türkiye, dopingle mücadelede örnek gösterilen bir ülke haline geldi'' dedi.

Kaynak: EuroSport.com

Son Dakika Spor Hasan Akkuş: 'Ülkemizin Lokomotif Branşı Halterdir' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement