Hasankeyf'te Yapılacak Ekolojik Köy Projesi Toplantısının İkincisi Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Hasankeyf'te Yapılacak Ekolojik Köy Projesi Toplantısının İkincisi Yapıldı

Hasankeyf\'te Yapılacak Ekolojik Köy Projesi Toplantısının İkincisi Yapıldı

Batman’ın Hasankeyf ilçesi Üçyol köyü Ekolojik Dönüşüm Projesi kapsamındaki ikinci toplantı, Batman DİKA Yatırım Destek Ofisi’nde gerçekleşti.

17.11.2014 12:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Batman'ın Hasankeyf ilçesi Üçyol köyü Ekolojik Dönüşüm Projesi kapsamındaki ikinci toplantı, Batman DİKA Yatırım Destek Ofisi'nde gerçekleşti.

Hasankeyf Üçyol Köyü Ekolojik Dönüşüm Projesi kapsamında, sunumunu Hasankeyf Kaymakamı Temel Ayca, DİKA Batman YDO Koordinatörü Eyüp Bulut ve Hasankeyf Kaymakamlığı Proje Koordinatörü Emel Demirel'in yaptığı toplantıda, katılımcıların projeye yönelik fikir ve değerlendirmeleri alındı. Toplantıda, bölgenin turizm açısından önemli bir potansiyel barındıran, ancak konaklama altyapısına sahip olmadığından "günübirlik" düzeydeki ziyaretçilere hitap etmekle yetinilen Hasankeyf'in doğal zenginliklerinden daha çok faydalanılması ve yerel kalkınmaya azami düzeyde katkı sunmasını sağlayacak şekilde özgün konaklama alternatifleri geliştirilmesine öncelik verildi.

Projeyle, Üçyol köyünün, tarihi Hasankeyf yerleşim alanına olan yakınlığı, doğal güzellikleri ve Ilısu Barajı'ndan sonraki konumu ile ulaşım imkanları göz önüne alınarak, konaklama ve hizmet sağlama yönleriyle turizm çeşitliliği sağlamak suretiyle ekolojik bir bakış açısıyla yorumlanması, köy içi düzenlemeler ile mağaraların ve taş evlerin rehabilite edilerek köyün bir uğrak noktası haline getirilmesi amaçlanıyor. - BATMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hasankeyf'te Yapılacak Ekolojik Köy Projesi Toplantısının İkincisi Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement