Haşerelere Karşı İnsansız Hava Aracı ile Mücadele Edilecek - Son Dakika
Güncel

Haşerelere Karşı İnsansız Hava Aracı ile Mücadele Edilecek

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ekipleri, il genelinde haşerelere karşı insansız hava aracı ile mücadele yürütecek.

19.05.2016 00:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ekipleri, il genelinde haşerelere karşı insansız hava aracı ile mücadele yürütecek.

Edremit'e Akçay Mahallesi'nde gerçekleştirilen toplantıya Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy, belediye yetkilileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Toplantıda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, haşerelerle mücadelenin hayati önem taşıdığını söyledi.

Uğur, Uluslararası kuruluşlar tarafından da desteklenen bazı projelerin uygulanmasıyla birçok vektöriyel hastalıkların kontrol altına alındığını belirterek, "Çevresel, biyolojik ve yönetsel faktörlerin etkisi ile zararlılar ve bunların neden olduğu ekonomik kayıplar ve bulaşıcı hastalıklar hala devam etmektedir. Bugün Afrika'daki çocuk ölümlerinin yüzde 20'sinin sıtma kaynaklı olması, Dünya'da yılda 1,5 milyondan fazla insanın sadece sıtmadan ölmesi durumun ciddiyetini ortaya sermektedir." diye konuştu.

Gelişmiş ülkelerde de durumun farklı olmadığını vurgulayan Uğur, "ABD'de de bile ilk defa 1999 yılında tespit edilen batı Nil virüsü vakaları artış göstermektedir. Bundan dolayı üst düzey alarm verilmiş, batı Nil virüsü ile mücadeleye ciddi kaynaklar aktarılmıştır. Bu çalışmalarda temel amaç haşerelerin üreme kaynaklarının ortadan kaldırılmasıdır." dedi.

Haşereler ile mücadele kapsamında vatandaşın sağlığı için hizmet verdiklerini söyleyen Uğur, şöyle devam etti:

"Bugünkü törenimizde Büyükşehir Belediyemizin teknolojiyi önceleyen vizyonu çerçevesinde yerden uygulama araçlarımızın ulaşamadığı alanlarda (sazlık,bataklık,dere) ilaçlama hizmetlerini yapmak için tasarlanan insansız hava aracı biocopterin tanıtımı yanında, ilaçlama çalışmalarımızda 66 hizmet aracı, 20 mist blower, 36 ULV, 29 kanal sisleme,168 akülü sırt pulverizatörü ile 8x8 amfibik ilaçlama aracı olmak üzere, toplam 320 araç ve ekipmanla hizmet vermekteyiz."

Konuşmaların ardından, karasal ilaçlama araçlarını inceleyen katılımcılar, daha sonra insansız hava aracı biocopterin tanıtımını izledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Haşerelere Karşı İnsansız Hava Aracı ile Mücadele Edilecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement