Hatay PTT Çalışanlarından İş Bırakma Eylemi - Son Dakika
Yerel

Hatay PTT Çalışanlarından İş Bırakma Eylemi

PTT çalışanları, TBMM'de görüşülecek "PTT A.Ş.Kanun Tasarısı'nın geri çekilmesi için bir günlük iş bırakma eylemi yaptı."

27.03.2013 14:20

PTT çalışanları, TBMM'de görüşülecek "PTT A.Ş. Kanun Tasarısı'nın geri çekilmesi için bir günlük iş bırakma eylemi yaptı.

Antakya Vali Ürgen Alanı'nda toplanan Bağımsız Haber-Sen, Haber-Sen ve Türk Haber-Sen'e bağlı PTT çalışanları, yasa tasarısını protesto etti.

Türk Haber-Sen Hatay Şube Başkanı Ahmet Yüksel, grup adına yaptığı açıklamada, PTT'nin en önemli kamu hizmetlerinde birini yerine getirdiğini kaydetti.

Yasa tasarısında kamu yararının bulunmadığını savunan Yüksel, "1 Şubat 2013 tarihinde kayıtlı posta ve kargonun taşeron şirkete devredilmesiyle PTT'nin yüzde 40'lık iş hacmi ve kamuoyundaki güveni kaybedilmiştir. Öncelikle bu yasa tasarısının derhal geri çekilmesi ve kurumumuzun halka daha iyi hizmet verebilmesi için kadrolu personel eksiğinin giderilmesini, dağıtıcıların yıpranma haklarının geri verilmesini istiyoruz" diye konuştu.

Yüksel, PTT'nin anonim şirkete dönüştürülmesinin taşeronlaşmanın önünü açacağını ve hizmet kalitesini düşüreceğini iddia etti. - HATAY

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Hatay PTT Çalışanlarından İş Bırakma Eylemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement