Havalimanında İntihar Eden İngiliz Gazetecinin Görüntüleri Ortaya Çıktı - Son Dakika
Güncel

Havalimanında İntihar Eden İngiliz Gazetecinin Görüntüleri Ortaya Çıktı

Havalimanında intihar eden İngiliz gazetecinin güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı.

19.10.2015 17:10  Güncelleme: 18:05

Havalimanında intihar eden eski BBC muhabiri Jacqueline Sutton'ın olaydan hemen önceki görüntüleri ortaya çıktı. Sutton'a ait İtalyan medyasında da ilginç bilgiler yer aldı.

OLAY NASIL YAŞANMIŞTI

1986 sefer sayılı uçağıyla dün gece saat 21.58'de Londra'dan Atatürk Havalimanı'na gelen ve transit olarak saat 00.15'te Erbil'e gidecek olan Sutton uçağını kaçırdı. Bunun üzerine transit yolcu bankosuna başvuran İngiliz vatandaşı Jacqueline Anne Sutton, yer hizmeti görevlilerine ne yapması gerektiğini sordu.

BİR SÜRE AĞLADI VE...

Görevlilerden uçağını kendisinin kaçırdığı için yeni bir bilet alması gerektiğini öğrenen Sutton, daha sonra bilet satış ofisine yönlendirildi. Ancak parası olmadığını ifade eden Sutton bir süre ağladıktan sonra dış hatlar terminali geliş katında transit bölümdeki tuvalete gitti.

AYAKKABI BAĞCIKLARINI ÇIKARIP KENDİNİ ASTI

Burada ayakkabılarının bağcıklarını çözerek kendisini tuvalet kapısının arkasındaki askıya asan Sutton'un intihar ettiği tuvalete giren 3 Rus yolcu tarafından fark edildi.

İngiliz Dışişleri Bakanlığı bir İngiliz kadının İstanbul Atatürk Havalimanı'nın tuvaletinde ölü bulunduğu haberini teyit etti. Eski BBC muhabiri Jacky Sutton'ın (50) ölüm nedeninin ne olduğu ise belli değil.

IRAK DİREKTÖRÜYDÜ

BBC'ye göre Jacky Sutton Savaş ve Barış Muhabirliği Enstitüsü (IWPR) için Irak direktörüydü ve Kuzey Irak'ta Erbil'e seyahat ediyordu. İngiliz Dışişleri Bakanlığı "Bu aşamada ailesine konsolosluk yardımı yapıyoruz" demekle yetindi.

ARAP VE İSLAM ARAŞTIRMALARI BÖLÜMÜNDE DOKTORA YAPMIŞ

Jack Sutton'ın Avusturalya Ulusal Üniversitesi'nde Arap ve İslam Araştırmaları bölümünde doktora yaptığı belirtildi. Tezinin 2003-2013 yıllarında Irak ve Afganistan'daki profesyonel kadın medya mensuplarına uluslararası desteğin gelişmesi üzerine odaklandığı öğrenildi.

İTALYAN MEDYASI: ÇOK TEHLİKELİ İŞLERDE ÇALIŞTI

Olayın ardından İtalyan medyasında çıkan haberlere göre Sutton'ın çok tehlikeli işlerde çalıştığı ve IŞİD tarafından hedef haline geldiği yazıldı. İtalyan medyası Sutton'ın ölümünü şüpheli bulurken kimsenin onun intihar edebileceğine inanmadığı yazıldı. Eski BBC muhabirinin Irak'a daha önce IŞİD tarafından öldürülen bir gazetecinin anması için gittiği ve dönüşte İstanbul'da ölü bulunduğu da İtalyan medyasındaki satırlara yansıdı.

Havalimanında İntihar Eden İngiliz Gazetecinin Görüntüleri Ortaya Çıktı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Havalimanında İntihar Eden İngiliz Gazetecinin Görüntüleri Ortaya Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • molki: Ruş ajanlarida Mit teki ajanlar gibi asiyorlar sonra intihar 1 0 Yanıtla

Advertisement