Havran'da Üreticilere Destek - Son Dakika
Yerel

Havran'da Üreticilere Destek

Havran\'da Üreticilere Destek

Balıkesir’in Havran ilçesinde üretim yapan çiftçiler, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından, ilaç yerine biyolojik ve biyoteknolojik bakımdan desteklenecek.

06.07.2014 12:38

Balıkesir'in Havran ilçesinde üretim yapan çiftçiler, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından, ilaç yerine biyolojik ve biyoteknolojik bakımdan desteklenecek.

Havran Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, "Bitkisel Üretimde Biyolojik ve/veya Biyoteknik Mücadele Destekleme Ödemesi Uygulama Tebliği 03 Haziran 2014 tarih ve 29019 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Tebliğin amacı; bitkisel üretimde kimyasal mücadele yerine çevre dostu alternatif mücadele tekniklerinin uygulanmasıyla kimyasal ilaç kullanımının azaltılması, insan sağlığının ve doğal dengenin korunmasıdır. Örtü altı Bitkisel Üretim ile açık alanlarda domates, turunçgil, elma, bağ, zeytin, kayısı ve nar üretimi yapan ve söz konusu tebliğ kapsamında desteklemelerden faydalanmak isteyen çiftçilerimiz gerekli belgelerle birlikte Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğüne müracaat etmeleri gerekmektedir. Her ürün için son başvuru tarihi farklıdır. Daha fazla bilgi edinmek isteyenlere Havran Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından bilgilendirme hizmeti verilecektir" denildi. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Havran'da Üreticilere Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement