Hayallerindeki Robotları Maket Olarak Tasarladılar - Son Dakika
Güncel

Hayallerindeki Robotları Maket Olarak Tasarladılar

Hayallerindeki Robotları Maket Olarak Tasarladılar

Tatvan ilçesinin Yoncabaşı Köyü Ortaokulu öğrencileri, Fen-Teknoloji-Mühendislik-Matematik (FeTeMM) uygulaması kapsamında hayallerindeki robotları maket olarak tasarladı.

13.01.2017 12:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tatvan ilçesinin Yoncabaşı Köyü Ortaokulu öğrencileri, Fen-Teknoloji-Mühendislik-Matematik (FeTeMM) uygulaması kapsamında hayallerindeki robotları maket olarak tasarladı.

Yoncabaşı Köyü Ortaokulu Sosyal Bilgiler Öğretmeni Mihraç Kulu, robotik eğitimi ve okuryazarlığı öncesi robot tasarımı üzerine çalışma yürüttüklerini belirtti.

Kulu, STEM eğitimi uygulaması kapsamında bu çalışmayı yürüttüklerini söyledi.

Öğrencilerin kendi hayallerindeki robotları tasarladıklarını belirten Kulu, şöyle konuştu:

"STEM eğitimi uygulamalarının yapıldığı köy okulumuzda, robotik eğitimi okuryazarlığı yapmadan önce ve bu çalışmaya daha hız katmadan önce ulusal bir proje olan 'Hayalimdeki Robot' projesiyle etkinliklerimize hız verdik. Çocuklar hayallerindeki robotları yaptılar ve tasarladıkları robotların özelliklerini anlattılar. İkinci dönem daha donanımlı robotik eğitimi ve okuryazarlığı vereceğimiz öğrencilerimize bu ön hazırlıkla beraber daha iyi bilinçlendiler. Bu konuda çok mutluyuz."

Öğrencilerden Kadir Davaz ise, hayalindeki robotun zenci olmasını, ırkçılığa, insanları ayırmaya karşı olmasını ve insanlara yardımcı olmasını istediğini kaydetti.

Güçlü Robot adlı bir maket tasarlayan Süreyya Aygün de, "Yaşlı olanlar çok yürüyemiyor ve robotumun onlara yardımcı olmasını isterdim. Ayrıca, defterler ile kitaplarımı bırakmak için kafa kısmının arka tarafına gizli bir bölme yaptım." şeklinde konuştu.

Hafta sonları canının sıkıldığın anlatan Gülsüm Aygül, "Robotumun bana arkadaşlık etmesini isterdim. Dans etmesini ve konuşarak hareket etmesini, oyuncakçılarda satışa sunulmasını isterdim." dedi.

Mesut Aygün de, tasarladığı robotun alışveriş yapabilecek ve ev ihtiyaçlarına yardımcı olabilecek kapasitede, anne ve babalara yardımcı bir robot olmasını istediğini belirtti.

Öğrenciler tarafından yapılan değerlendirmede, tasarlanan maket robotların birbirinden farklı özelliklere sahip olduğu ve robotların öncelikle yaşlılar ile engelliler başta olmak üzere tüm insanlara yardımcı olması amaçlandığı kaydedildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hayallerindeki Robotları Maket Olarak Tasarladılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement