Hayallerini Uçurtmalarla Gökyüzüne Taşıdılar - Son Dakika
Yerel

Hayallerini Uçurtmalarla Gökyüzüne Taşıdılar

Hayallerini Uçurtmalarla Gökyüzüne Taşıdılar

Uşak'ta düzenlenen uçurtma şenliğinde çocuklar yaptıkları rengarenk uçurtmaların üzerlerine hayallerini yazarak gök yüzüne bıraktı.

22.04.2014 16:25  Güncelleme: 16:28

Uşak'ta "Avrupa Okul Ortaklıkları Projesi" kapsamında çocuklar hayallerini yazdıkları uçurtmaları uçurdular.

Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halit Ziya Uşaklıgil Ortaokulu tarafından yürütülen "eTwinning" projesi kapsamında uçurtma şenliği organize edildi.

Kemalöz mahallesi TOKİ  Pazar Yeri yakınlarındaki arazide yapılan şenliğe sekiz ilkokuldan yüze yakın öğrenci katıldı.

Etkinlikte kendi becerileriyle yaptıkları uçurtmaların üzerine hayallerini yazan çocuklar daha sonra uçurtmalarını gökyüzünde yarıştırdılar.

Milli Eğitim Müdürü Bülent Uzun, Uşak'ta ortaya atılan bu fikrin 43 ilde 80'e yakın okulda uygulanacağını belirterek şöyle konuştu:

"Yaklaşık bin öğrenci proje kapsamında 23 Nisan haftasında yaptıkları uçurtmaları uçuracak, gönüllerince eğlenecek. Proje ile okullarımızın  sosyal yönlerinin vurgulanması, öğrenci-veli-öğretmen ilişkilerinin güçlendirilmesini amaçlıyoruz. Çocuklarımıza yaptıkları uçurtmalara hayallerini yazmalarını istedik. Onlar da en büyük hayallerini gökyüzüne uçurtmaları ile taşıdılar. Projeye emek veren herkese teşekkür ediyorum."

Müjde İlkokulu Öğrencisi Sultan Ermiş şenliğe katıldığı için çok mutlu olduğunu belirterek, ilk kez babasıyla uçurtma yaptığını ve uçtuğunu görmenin kendisini çok sevindirdiğini söyledi. - Uşak

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Hayallerini Uçurtmalarla Gökyüzüne Taşıdılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement