Haydar Aliyev'in Ölümünün 11. Yılı - Son Dakika
Güncel

Haydar Aliyev'in Ölümünün 11. Yılı

Azerbaycan'ın merhum Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev, vefatının 11. yılında Iğdır'da anıldı.

12.12.2014 11:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Azerbaycan'ın eski Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev, ölümünün 11. yılında Iğdır'daki heykeline karanfil bırakılarak anıldı.

Kent merkezindeki Haydar Aliyev Parkı'nda, Azerbaycan Kars Başkonsolosluğu Iğdır Temsilciliği tarafından düzenlenen anma programında, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri Aliyev'in heykeline karanfil bıraktı.

Burada konuşan Azerbaycan Kars Başkonsolosluğu Iğdır Temsilcisi Asiman Aliyev, Haydar Aliyev'in Türk dünyasının önde gelen liderlerinden birisi olduğunu söyledi.

Aliyev, Türkiye ve Azerbaycan arasında her anlamda önemli ilişkiler kurulduğunu belirterek, "Haydar Aliyev, Türkiye ve Azerbaycan arasındaki iyi ilişkilerin temelini atmış bir liderdir. Çok büyük adımlar atmıştır. Bugün Azerbaycan'ın kalkınması ve refaha kavuşması, onun çalışmaları sayesinde bugün de devam etmektedir" dedi.

Haydar Aliyev'in tek millet iki devlet düşüncesiyle hareket ettiğini vurgulayan Aliyev, "Merhum liderimiz sayesinde Türkiye ve Azerbaycan arasında önemli ekonomik gelişmeler yaşanmaktadır. Biz de bu ilişkilerin daha da iyi duruma gelmesi için faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Bugün Cumhurbaşkanımız İlham Aliyev de aynı düşünceyle hareket ediyor" şeklinde konuştu. - Iğdır

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Haydar Aliyev'in Ölümünün 11. Yılı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement