Haydos Sakinleri Havuzda Serinliyor - Son Dakika
Yerel

Haydos Sakinleri Havuzda Serinliyor

Haydos Sakinleri Havuzda Serinliyor

Muğla’nın Dalaman ilçesi bülüşlü mevkiinde bulunan HAYDOS bakım evinin sakinleri 40 dereceye yaklaşan sıcaklardan korunabilmek için sudan çıkmıyor.

08.08.2015 23:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'nın Dalaman ilçesi bülüşlü mevkiinde bulunan HAYDOS bakım evinin sakinleri 40 dereceye yaklaşan sıcaklardan korunabilmek için sudan çıkmıyor.

Son günlerde ülkenin her yerini etkisi altına alan kavurucu sıcaklar insanların gündelik hayatını olumsuz etkilerken, hayvanları da çaresiz bıraktı. Muğla'da etkili olan kavurucu sıcaklar nedeniyle yaklaşık 600 kedi ve köpeğin barındığı HAYDOS bakım evi yetkilileri, hayvanları serinletmek için çeşitli yöntemlere başvuruyor. Sıcak havadan bunalan hayvanlar ise suya girerek adeta havuz keyfi yaptı.

HAYDOS Başkanı Türkan Dağdelen, Susuzluğun her canlı için ölüm olduğunu ifade etti.

Dağdelen; "Yaklaşık 600 kedi ve köpeğin ayrıca bir yaşlı eşek'in yaşadığı, HAYDOS Bakım evinde köpeklere havuz yaptırdık. Zaten köpeklerin yaşadığı her bölmede doğal çamur havuzlar var. Bölmeler dışında yaşayan yaşlı, kör, topal olanlar için ise özel havuzlar yaptırdık. Sıcaklar insanları etkilediği gibi en çok sahipsiz sokak hayvanlarını vuruyor. Sokaklarda birçok hayvan susuzluktan ölüyor ve kimse bunun farkında değil. Sokaklarda, köşe başlarında artık çeşme yok, Kanallar, arıklar ise kuru, Vatandaş cahil ve bencil, Hayvanlar için o nasıl olsa su bulur diyor. Daha bir kaç gün önce Ortaca'nın göbeğinde otogarda bir köpek sıcaktan krize girdi. Kısaca su hayattır. Susuzluk her canlı için ölümdür" şeklinde konuştu. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Haydos Sakinleri Havuzda Serinliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement