Haykoop Genel Başkanı Pulat Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Haykoop Genel Başkanı Pulat Açıklaması

Haykoop Genel Başkanı Pulat Açıklaması

"2014 yılına girmemize rağmen tarımda halen geriyiz"

01.03.2014 15:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hayvancılık Kooperatifleri Merkez Birliği (HAYKOOP) ve Sakarya Ticaret Borsası (STB) Meclis Başkanı Recep Pulat, 2014 yılına girilmesine rağmen Türkiye'nin tarımda halen geri olduğunu söyledi.

Pulat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tarım arazilerinin imara açılmasının sektörü olumsuz etkilediğini anlattı.

Yetkili kurum ve kuruluşların gerekli önlemleri almasını beklediğini aktaran Pulat, "Güzelim Sakarya Ovası'nda daha iki ay önce bir traktör fabrikası 500 dönüm arazi satın aldı. Güzelim tarım arazisi gitti. Bunları buralara yaptırmayalım,  müsaade etmeyelim. Çevremizde birçok sanayi fabrikası yapılacak yer var" şeklinde konuştu.

Sanayi yatırımları için Ferizli Organize Sanayi Bölgesi'ni (OSB) örnek veren Pulat, "Kuzey bölgesine, her kullanılmayan alana yapılabilir ama kesinlikle Sakarya Ovası'na yapılmamalıdır. Bunun için neler yapılabilir, sivil toplum kuruluşları olarak buralarda lobi faaliyetlerinde bulunmamız lazım" diye konuştu.

Pulat, belediye başkanlarını göreve çağırarak, "Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanımıza da konuyu arz etmiştik. Artık belediyelerde tarım ve hayvancılık birimleri açılmalı" ifadesini kullandı - Sakarya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Haykoop Genel Başkanı Pulat Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement