Haymana'da "Pas Hastalığı" Araştırıldı - Son Dakika
Yerel

Haymana'da "Pas Hastalığı" Araştırıldı

Haymana\'da "Pas Hastalığı" Araştırıldı

Ankara’nın Haymana ilçesinde buğdayda görülen pas hastalığına dikkat çekmek amacı ile Haymana Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hamza Sapar ile Haymana Ziraat Odası Başkanı ve Ankara Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Halil İbrahim Balıkçı, mahalleleri gezdi ve çiftçilere bilgi verildi.

03.05.2015 18:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara'nın Haymana ilçesinde buğdayda görülen pas hastalığına dikkat çekmek amacı ile Haymana Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hamza Sapar ile Haymana Ziraat Odası Başkanı ve Ankara Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Halil İbrahim Balıkçı, mahalleleri gezdi ve çiftçilere bilgi verildi.

Haymana Ziraat Odası Başkanı ve Ankara Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Halil İbrahim Balıkçı, Haymana'nın buğday tarımında çok ciddi bir potansiyele sahip olduğunu ve Türkiye'nin de çok önemli merkezlerinden biri olduğunu belirtti. Balıkçı, "Haymana bu sene kar ve yağmura şükürler olsun ki, doydu. Çiftçilerimiz ve bizler bu sene mahsülümüzde ciddi bir artış bekliyoruz. Ancak biliyorsunuz son günlerde Buğdayda Pas Hastalığı ile ilgili çifçilerimize uyarılarda bulunduk. Hemen İl ve İlçe Müdürlüklerine ve Ziraat Odalarına gitmelerini gerekli tedbirleri almaları konusunda uyarılarda bulunduk. Bizler de Haymana'nın belli başlı bölgelerinde bu hastalık ile ilgili Haymana Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hamza Sapar ile birlikte mahallelerimizi gezerek, hem çiftçilerimize bu hastalığı anlattık. Hemde tarlalara giderek ürünlerimizi inceledik. Şuana kadar da Haymana'nın buğdayından bir olumsuzluk görmedik" dedi.

Balıkçı son olarak da, Haymana'nın buğdayda bir marka haline geleceğini, bugün yaptıkları çalışmaların da bunun bir göstergesi olduğunu kaydetti. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Haymana'da 'Pas Hastalığı' Araştırıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement