Hayvan Katliamı Haberine Suç Duyurusu - Son Dakika
Yerel

Hayvan Katliamı Haberine Suç Duyurusu

Hayvan Katliamı Haberine Suç Duyurusu

Adana Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Dr. Fatih Karayandı, ulusal bir gazetenin bölge ekinde manşetten verilen “Katliamı dozer bile örtemedi” başlıklı haberle ilgili suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı.

15.07.2014 15:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Dr. Fatih Karayandı, ulusal bir gazetenin bölge ekinde manşetten verilen "Katliamı dozer bile örtemedi" başlıklı haberle ilgili suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı.

Adana Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanı Dr. Fatip Karayandı, Veterinerlik Şube Müdürü Mustafa Köse, HAYTAP Hayvan Hakları Federasyonu Başkanı Nesrin Çıtırık, DOHAYKO Başkanı Metin Yıldırım ve DOHAYKO Yönetim Kurulu Üyesi Feza Afacan bir araya gelerek, söz konusu haberin gerçekleri yansıtmadığına dair açıklama yaptı.

Gazetenin haberinde, Adana Büyükşehir Belediyesi Hayvan Barınağı'nda hayvan katliamı yapıldığına, leşlerin ortaya saçıldığına dair haber çıktığını belirten Dr. Fatih Karayandı, "Adanalıları yanlış bilgilendirdikleri için bu açıklamayı gerçekleştiriyoruz. Biz 13 Temmuz 2014 Pazar günü hayvan barınağı'na gittik. HAYTAP ve DOHAYKO yöneticileri de oradaydı. Nesrin Çıtırık'ın yanımızda olduğu bir incelemede, hayvanların öldürülmesi ve leşlerinin belediye tarafından bir dozerle toprağın altına gömülmesi söz konusu olabilir mi? Orası bir rehabilitasyon merkezi ve 1000 kadar hayvan var. Doğal olarak ölümler yaşanabiliyor. Geçmişte çevreye gömülen hayvanlar var. Bunu bir hayvan katliamı ve örtbas edilmeye çalışılan bir durum olarak haber yapmak, iftiradan başka bir şey değildir" dedi.

Haberde kullanılan fotoğrafın hayali olduğunu söyleyen Karayandı, "Bölgedeki dozerin fotoğrafı çekilip, kurgu habere mone edilmiştir. Gazetede çıkan haberle ilgili hukuki süreci başlatıyoruz" diye konuştu.

HAYTAP Hayvan Hakları Federasyonu Başkanı Nesrin Çıtırık da, hayatını hayvanlara adadığını, geçmişinin, geleceğinin ve siyasetinin hayvanlar olduğunu vurgulayarak hayvan barınağına tedavi için getirilen hayvanlar arasında ölümlerin normal olduğunu anlattı. Nesrin Çıtırık, şöyle devam etti:

"1000 kapasiteli barınağımıza zaten hasta ve bakıma muhtaç hayvanlar gelir. Maalesef belli bir oranda ölüm yaşanır. 8-9 yıldır nizami gömü yerleri yapılmasını istiyoruz belediyelerden fakat sadece Hüseyin Sözlü, henüz üç aylık belediye başkanı olmasına rağmen buna olumlu yanıt verdi ve çalışma başlattı. Biz Hüseyin Sözlü Bey'le 3-4 kez görüştük ve kendisi bütün sorunlarımızla ilgili çalışma başlatacağını bize iletmişti. Zaten 4 hafta önce Sağlık İşleri Daire Başkanı Dr. Fatih Karayandı'yı atadı. 4 gün önce de Veterinerlik Şube Müdürü atandı. Biz her iki yöneticimize, 15 yıllık birikimlerimizi aktaracağımız bir brifing vermeyi planlarken gördük ki, her ikisi de konularına son derece hakim ve bizi bilgilendirecek derecede donanımlılar. Onların hazırladığı 43 maddelik akut kararlar bizi şaşırttı. Ben ilk kez kendimi hayvanların Adana'daki geleceği konusunda umutlu hissediyorum ve öldükten sonra onların emin ellerde olacağına inanıyorum. Yeni hazırlanan projelerden biri de hayvan mezarlığı."

Gazetenin haberinde, hayvan gömü yeri sorunu sanki 15 yılın değil de bugünün bir sorunuymuş gibi gösterildiğini ifade eden Çıtırık, "Oysa hayvan barınağı yeri yanlış seçilmişti ve bataklık bir alandaydı. Her gittiğimiz belediye başkanı, iki yıl içinde taşınacağımızı söyleyerek bu konuyu es geçti. Hüseyin Sözlü'yse bunu ertelemedi ve çözüm üretti. Şimdi böyle iyi niyetli ve sorunları çözmeye kararlı bir yönetimin üzerine hücuma geçmek çok yanlış. Haberde hayvanlar öldürülmüş ve gömülmeye çalışılmış gibi gösteriliyor. Öyle bir şey olsa ben kendimi orada yakmaz mıyım? 3 ay önce neden barınak ve çevresiyle ilgili sorunlarla ilgilenmiyorlardı? Bu haber tamamen yanlış. Basına, özellikle yerel basına saygı duyan bir insanım fakat bu haber yakışmadı. Bana ızdırap veren, masum hayvancıklar üzerinden, onları kullanarak siyasi hesaplaşma içine girilmesidir?" diye konuştu.

DOHAYKO Başkanı Metin Yıldırım da, barınakta hayvanların kötü muamele görmesinin mümkün olmadığını, buna basından önce zaten kendilerinin tepki göstereceğini bildirdi. Yıldırım, Hüseyin Sözlü ve ekibinin kısa sürede örnek çalışmalara imza attığını kaydederek, basının objektif olması gerektiğini söyledi. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hayvan Katliamı Haberine Suç Duyurusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement