HBB Kadın Basketbol Takımı, Fenerbahçe İle Deplasmanda Karşılaştı - Son Dakika
Güncel

HBB Kadın Basketbol Takımı, Fenerbahçe İle Deplasmanda Karşılaştı

HBB Kadın Basketbol Takımı, Fenerbahçe İle Deplasmanda Karşılaştı

HBB)Kadın Basketbol Takımı, Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi Play-Off Final serisi ilk maçında Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı'yla 3 Mayıs Salı günü Fenerbahçe Metro Arena'da karşı karşıya geldi.

04.05.2016 08:35  Güncelleme: 08:37

Bilyoner.com KBL'yi ilk iki sırada bitirip Playoff'larda da aynı başarıyı devam ettiren iki güçlü takımın çekişmeli maçı müthiş bir mücadeleye sahne oldu. Hava atışıyla ilk topu kaparak hücum geliştiren ve ilk sayıyı da alan Hatay'ın Melekleri hızlı ve etkili bir oyunla maçın ilk dakikalarında rakibine sahayı dar ederek sayı imkanı tanımadı.

İlk çeyrekteki etkili oyunuyla ligin en iyi takımı olarak gösterilen Fenerbahçe'ye karşı Hatay'ın Melekleri farkı on sayıya kadar çıkararak oyunun üstünlüğünü eline aldı ve ilk çeyreği 19-24 önde tamamladı.

İkinci çeyrekte de aynı özveri ve hırsla baskılı oyununu sürdüren HBB, etkili üçlük atışlarıyla kazandığı 17 sayı ile ilk yarıyı 33- 41'lik üstünlükle noktaladı.

İKİNCİ YARIDA GARDI DÜŞEN HBB, FENERBAHÇE'Yİ SALLADI AMA YIKAMADI
Üçüncü periyotta adam adama savunma yaparak HBB'ye geçit vermeyen Fenerbahçe, bu çeyrekteki 24-14'lük üstünlüğüyle aradaki farkı kapatıp üçüncü çeyrekten 57- 55 galip ayrılmasını bildi.

Kıran kırana bir mücadeleye sahne olan son çeyrek, iki takımın birbirine karşı üstünlük savaşıyla geçti. Maçın son peiyodunda saha ve seyirci avantajını arkasına alan Fenerbahçe, Hatay'ın Meleklerine karşı iyi direnerek maçtan 75-73 galip ayrılarak final serisinin ilk maçını zor da olsa kazandı ve 1- 0 öne geçti.

BAŞ: SEZON BAŞINDA HEDEFİ İLK 8 OLARAK KOYDUĞUMUZ TAKIM, ŞU AN FİNAL SERİSİNDE MÜCADELE EDİYOR

Maç bitiminin ardından TRT Spor'a konuşan HBB Kadın Basketbol Takımı Başantrenörü Ekin Baş, Eurolig'de mücadele eden ve o liglere göre kurulmuş büyük bir takıma karşı mücadele ediyoruz. Sezon başında hedefimiz ilk sekizde yer almaktı. Şu an finalleri oyunuyoruz. Buraya kadar geldik, takımımız ve memleketimiz için en iyisini yapmaya devam edeceğiz. Seneye daha geniş ve güçlü bir kadroyla mücadele edeceğimizi düşünüyorum. Çünkü bizi bizden daha çok düşünen bir Başkanımız var. Bu takımı daha iyi yerlere getirmemizde büyük emekleri olan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanımız Lütfü Savaş'a teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

FİNAL SERİSİNİN İKİNCİ MAÇI 5 MAYIS PERŞEMBE GÜNÜ 18.15'TE TRT SPOR'DAN NAKLEN YAYINLANACAK

Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi Play-Off Final serinin ikinci maçında HBB Kadın Basketbol Takımı Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı'yla 5 Mayıs Perşembe günü 18.15'te Fenerbahçe Metro Enerji Arena'da bir kez daha karşı karşıya gelecek. İkinci karşılaşma da TRT Spor'dan naklen yayınlanacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel HBB Kadın Basketbol Takımı, Fenerbahçe İle Deplasmanda Karşılaştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement