HDP Adayları Birecik'te Miting Düzenledi - Son Dakika
Güncel

HDP Adayları Birecik'te Miting Düzenledi

HDP Adayları Birecik\'te Miting Düzenledi

HDP Urfa Milletvekili adayları Leyla Güven, Ziya Çalışkan ve Osman Baydemir Birecik'te düzenlenen mitingde seçmenlerine hitap etti.

26.05.2015 11:43

HDP Urfa adayları Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde miting düzenledi. "Bizler HDP, bizler meclise" sloganları Birecik girişinde karşılanan HDP'liler, top sahası yanındaki miting alanına geçti. İlçe halkından büyük teveccüh gören HDP'liler, miting alanındaki yaklaşık 2 bin kişi tarafından sloganlarla karşılandı.

Bireciklilere ilk hitap eden aday Ziya Çalışkan, HDP'nin sadece seçim barajını değil, işçi, öğrenci, emekçi ve köylülerin önünde ki barajları yıkmaya geldiğini belirtti. Karanlığa karşı aydınlığın yükseldiği bir coğrafyanın çocukları olduğunu söyleyen Çalışkan, "Güneşimizi, önderliğimizi özgürleştirmeye geliyoruz" dedi.

Çalışkan'ın ardından halka hitap eden Leyla Güven ise partilerin gün geçtikçe büyüdüğünü ve tüm halkları, renkleri kapsadığını ifade etti. Bu büyümenin iktidarı korkuttuğunu söyleyen Güven, "Korku bedenlerini sarmış. Çirkin politikalar devreye sokuyorlar. Davutoğlu geldi Urfa'ya sonuç alamadı. Erdoğan'da cevabını aldı" diye konuştu. Kadınlara seslenen Güven, "Bütün bulaşıkları yıkadık, çocuk büyüttük ama onlar dünyaya sadece savaş getirdi. HDP ile kadın özgürleşecek ve yönetimde ki yerini alacak" dedi.

Güven'in ardından bu kez "Apê Osman" sloganları ile konuşmaya başlayan Osman Baydemir ise egemenlerin zenginlikleri tehdit sayıp inkar ettiğini ve halklara zulüm ettiğini belirtti. Ülkenin bütün ekonomik kaynaklarının batıya sevk edildiğini dile getiren Baydemir, "HDP bin yılların deneyimi ile zenginliklerin adresi olmaya geliyor. Ortadoğu'da halklar için kardeşçe birlikte yaşamın yolunu açmaya geliyor. Onlara öyle bir demokrasi örneği vereceğiz ki kulaklarına küpe olacak" dedi.

Birecik'in Fırat'ın kıyısında susuzluk çektiğini ifade eden Baydemir, Bireciklilerin 7 Haziran'da gerekli cevabı vereceğini kaydetti.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel HDP Adayları Birecik'te Miting Düzenledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement