HDP'den Büro Açılışı ve Ziyaretler - Son Dakika
Yerel

HDP'den Büro Açılışı ve Ziyaretler

HDP\'den Büro Açılışı ve Ziyaretler

HDP, Diyarbakır'ın Kayapınar İlçesinde ilk geçim bürosunun açılışını yüzlerce kişinin katıldığı yürüyüşle gerçekleşti.

25.10.2015 12:19

Diyarbakır'da seçim çalışmalarına devam eden HDP, Kayapınar İlçesi'nde HDP'nin ilk geçim bürosunun açılışını gerçekleştirdi. Gaziler bölgesinde seçim bürosunun açılışına HDP Diyarbakır Milletvekili adayı Edip Berk, Kayapınar Belediye Eş Başkanı M. Ali Aydın, DBP, HDP' ilçe eş başkanları ile yüzlerce vatandaş katıldı.

Büro açılışı için kitle Ceylan Parkı önünde toplanarak HDP bayraklarıyla seçim bürosunun açılacağı bölgeye yürüyüş yaparak gittiler. Yol boyunca araç sahipleri ve balkonlarda çıkan halk, büyük bir ilgiyle yürüyüş yapanlara alkış ve korna çalarak eşlik etti. Yaşanan katliamlardan dolayı müzik çalınmayan açılışta konuşan vekil dayı Edip Berk, sarayın savaşına karşı, halkların barış isteğinin sandıkta cevap bulacağını belirti.

Kayapınar Belediye Eş Başkanı M. Ali Aydın ise yaptığı açıklamada, zulme karşı tüm insanlığın birlikte hareket etmesi gerektiğini belirti. Büro açılışını Diyarbakır'daki HDP mitinginde yapılan bombalı saldırıda yaralanan katılımıyla yapıldı.

Berk'ten hastane ziyareti

HDP Diyarbakır Milletvekili Adayı Edip Berk, HDP ve BDP ilçe yöneticileri seçim çalışmaları kapsamında Genesis, Memorial ve Memorial Seytantepe hastanelerini ziyaret etti. Ziyarette ilk olarak hastane yönetimleriyle bir araya gelinerek hastane ve hastaların sorunları hakkında bilgi alındı. Ziyarette konuşan HDP milletvekili adayı Edip Berk, 7 Haziran seçimlerinde olduğu gibi yine kararlı ve iddialı olduklarını ancak coşku ve heyecanın olmadığını belirtti. Barış mücadelesinde yaşamını yitirenlere borçlu olduklarını ifade ederek, onurlu bir barış için daha güçlü bir şekilde meclise gireceklerini belirti. Daha sonra hasta ve hasta yakınlarını ziyaret eden HDP heyeti, şarkı yarışmasında katıldıktan sonra uğradığı silahlı saldırı sonucu yaralanan ve Genesis Hastanesi'nde tedavisi devam eden Mutlu Kaya'da ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulundular.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel HDP'den Büro Açılışı ve Ziyaretler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement