Hdp'den Kesk'e Ziyaret - Son Dakika
Politika

Hdp'den Kesk'e Ziyaret

KESK Genel Başkanı Özgen: "(Cumhurbaşkanlığı seçimi) Bu ülkenin ortak geleceğini hem ifade edebilen hem bunun empatisini kurabilen hem de bunu hayata geçirme konusunda bir anlayışa sahip olan bireylerin öne çıkması gerektiğini düşünüyoruz"

28.05.2014 19:34

HDP Milletvekilleri Hasip Kaplan, Levent Tüzel ve Selma Irmak'tan oluşan heyet, cumhurbaşkanlığı seçim sürecine dair görüş alışverişinde bulunmak üzere KESK Genel Başkanı Lami Özgen'i ziyaret etti.

Kaplan, çok geniş kapsamlı bir şekilde ve tüm kesimlerle bir araya gelerek, "Nasıl bir Cumhurbaşkanı ve nasıl bir Cumhurbaşkanlığı" projesi kapsamında görüş alışverişinde bulunduklarını, bu çerçevede KESK'e de ziyaret gerçekleştirdiklerini dile getirdi.

Cumhurbaşkanlığı seçim sürecini bir demokrasi festivaline çevirmek istediklerini ifade eden Kaplan, "Ne istiyoruz, bu ülke nasıl bir cumhuriyet olsun, bir demokratik cumhuriyet nasıl olur" gibi konularda görüşmeler yaptıklarını söyledi.

KESK Genel Başkanı Özgen ise Türkiye'de ilk defa halkın katılımıyla cumhurbaşkanlığı seçimi gerçekleştirileceğini anımsatarak, öne çıkacak adayların, Türkiye'nin çok dilli, kültürlü, inançlı yapısını benimsemesi ve toplumun bütün kesimlerinin eşitlik, özgürlük, barış ve kardeşlik tutumlarını bünyesinde barındırması gerektiğini belirtti.

Bütün çalışanların temel hak ve özgürlüklerinin evrensel hukuk bağlamında hayata geçebilmesini sağlayacak bir kişinin aday olmasını istediklerini aktaran Özgen, şunları kaydetti:

"Bu ülkenin ortak geleceğini hem ifade edebilen hem bunun empatisini kurabilen hem de bunu hayata geçirme konusunda bir anlayışa sahip olan bireylerin öne çıkması gerektiğini düşünüyoruz. Bu bağlamda da toplumun ezilen, muhalif olan bütün kesimlerinin, bütün demokrasi güçlerinin de bir arada irade gösterebilme olanakları da bu dönemde zorlanabilmeli, öne çıkarılmalı. Çünkü hepimizin ifade ettiği eşit, özgür, demokratik, ortak gelecek ve demokratik bir Türkiye talebi ancak bu şekilde hayata geçirilebilir diye düşünüyoruz." - Ankara

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement