Hdp Eş Genel Başkanı Yüksekdağ - Son Dakika
Güncel

Hdp Eş Genel Başkanı Yüksekdağ

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ'ın açıklamaları - "İstanbul'un dört bir yanında adeta bir kuşatma uygulandı.

20.03.2016 17:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ'ın açıklamaları - " İstanbul'un dört bir yanında adeta bir kuşatma uygulandı. Halkımızın kendi mahallelerinden dışarıya çıkması engellendi"

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, İstanbul'da nevruz kutlamaları için alanlara çıkmaya izin verilmediğini belirterek, "İstanbul'un dört bir yanında adeta bir kuşatma uygulandı. Halkımızın kendi mahallelerinden dışarıya çıkması engellendi" dedi.

Yüksekdağ, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Başkanı Kamuran Yüksek, TBMM Başkanvekili Pervin Buldan, İstanbul Milletvekili Filiz Kerestecioğlu ve HDP İstanbul Eş Başkanı Cesim Soylu, il binasında basın toplantısı düzenledi.

İstanbul Valiliği'nce nevruz kutlamalarına izin verilmediğini dile getiren Yüksekdağ, buna rağmen alanlara çıkmaya çalışan halkın polisin sert müdahalesiyle karşılaştığını savundu.

İnsanların bir araya gelmesinin engellendiğini öne süren Yüksekdağ, 120 kişinin gözaltına alındığını söyledi. Yüksekdağ, "İstanbul'un dört bir yanında adeta bir kuşatma uygulandı. Halkımızın kendi mahallelerinden dışarıya çıkması engellendi" diye konuştu.

Figen Yüksekdağ, Bakırköy Meydanı'nda mitinge izin verilseydi barış, demokrasi, özgürlük, adalet mesajı vereceklerini belirterek, bu mesajın verilmesinin engellendiğini iddia etti.

"Bugün her yer nevruz alanıdır" diyen Yüksekdağ, "Yan yana halaya duracağımız bayramlar için bugün direneceğiz, direnerek kazanacağız" ifadesini kullandı.

DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek de bundan önceki nevruz kutlamaları için de resmi izin alarak kutlamaları gerçekleştirmek istediklerini ancak İstanbul Valiliği'nin müsaade etmediğini söyledi.

Yasaklamaların şiddete çağrı ve kamu düzenini bozmak anlamına geldiğini ileri süren Yüksek, İstiklal Caddesi'ndeki terör saldırısını kınayarak, "Güvenliği sağlamanın yolu daha fazla demokrasi, özgürlüktür ve demokrasi inşa etmektir" dedi.

Hdp Eş Genel Başkanı Yüksekdağ
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hdp Eş Genel Başkanı Yüksekdağ - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement