Hdp Heyetinden Türk Eczacıları Birliğine Ziyaret - Son Dakika
Politika

Hdp Heyetinden Türk Eczacıları Birliğine Ziyaret

Türk Eczacıları Birliği Başkanı Çolak: "Türkiye'nin iç barışını, demokrasisini geliştirecek, profili yüksek bir cumhurbaşkanı adayına ihtiyacı var"

28.05.2014 20:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HDP milletvekilleri Hasip Kaplan, Levent Tüzel ve Selma Irmak'tan oluşan heyet, cumhurbaşkanlığı seçim sürecine dair görüş alışverişinde bulunmak üzere Türk Eczacıları Birliği Başkanı Erdoğan Çolak'ı ziyaret etti.

Kaplan, Türkiye'de ilk defa cumhurbaşkanını halkın seçeceğini belirterek, nasıl bir cumhurbaşkanı olması gerektiği konusunda, emek örgütleri, insan hakları kuruluşları, meslek örgütleri gibi farklı kesimlerle görüş alışverişinde bulunduklarını anlattı.

Hasip Kaplan, "klasik devleti temsil eden cumhurbaşkanı yerine hakikaten cumhurun başkanı niteliği taşıyan, halkı temsil eden ve cumhuriyeti de demokratikleştirecek" bir kişinin cumhurbaşkanı olmasını istediklerini dile getirdi.

Erdoğan Çolak ise Türkiye'nin zor bir süreçten geçtiğini belirterek, "Türkiye'nin en çok ihtiyacı olan şey demokrasi, barış, özgürlüklerin genişlemesi kavramı. Bunun için de tüm toplumsal kesimleri kucaklayan, herkesin benimseyebileceği, bunları geliştirebilecek, özellikle bizim alanımız olan sağlık alanındaki talepleri görebilecek, meslek örgütlerine sıcak, buraya yeni açılımlar getirebilecek bir cumhurbaşkanı olsun isteriz" diye konuştu.

Herkesin benimseyebileceği bir adayın "çok daha iyi" olacağını belirten Çolak, şunları söyledi:

"Eğer böyle bir şey olursa, böyle özellikleri olan birisi olursa biz de bir meslek örgütü olarak elimizden gelen katkıyı koymak isteriz böyle bir profile. Gerçekten Türkiye'nin demokrasiye ihtiyacı var. Çatışmaya ihtiyacı yok. Türkiye çok çatışıyor. Kavgaya ihtiyacı yok. Gelişebilmek için birbirimizi anlamamız lazım. Buna ihtiyaç var. Bunun için de bu kavramları, demokrasi kültürünü, Türkiye'nin iç barışını, demokrasisini geliştirecek, gerçekten profili yüksek bir cumhurbaşkanı adayına ihtiyacı var. Böyle bir aday olursa biz de üzerimize düşeni yaparız. Ama bugünden nedir bu aday, kimdir diye tarif etmek çok olanaklı değil." - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Hdp Heyetinden Türk Eczacıları Birliğine Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement