Hdp'li Baluken'den Soru Önergesi - Son Dakika
Politika

Hdp'li Baluken'den Soru Önergesi

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'ya, geçen yıl çeşitli etkinliklere katılan İnönü Üniversitesi öğrencilerine verilen cezaların gerekçesini sordu.

20.01.2016 13:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'ya, geçen yıl çeşitli etkinliklere katılan İnönü Üniversitesi öğrencilerine verilen cezaların gerekçesini sordu.

Baluken, Avcı'nın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu yazılı soru önergesinde, üniversitelerin bilimsel bilginin yuvaları ve her türlü düşüncenin savunulabildiği tartışma alanları olduğunu belirtti.

Akademisyenler üzerindeki baskının bir benzerinin de üniversite öğrencileri üzerinde uygulandığını öne süren Baluken, İnönü Üniversitesi'nde 2015 yılında Halepçe katliamı ve 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri gerçekleştiren 92 öğrenci hakkında soruşturma açıldığını, hukuk dışı kararlarla bir hafta, altı ay ve bir buçuk yıl arasında değişen uzaklaştırma cezaları verildiğini kaydetti.

Baluken, Bakan Avcı'ya şu soruları yöneltti:

"- İnönü Üniversitesi yönetiminin dünyanın her yerinde çeşitli etkinliklere konu olan Halepçe Katliamı ve 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ile ilgili etkinliklere cezalar vermesinin gerekçesi ve izahı nedir?

İnönü Üniversitesi yönetiminin hukuk dışı gerekçelerle öğrencileri eğitim hakkından yoksun bırakması ağır bir Anayasa ihlali değil midir?

İnönü Üniversitesi öğrencilerine verilen cezaların Halepçe Katliamı ve 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri hakkında olması ile ilgili görüşleriniz nelerdir?

AKP'nin 14 yıllık iktidarı döneminde üniversite öğrencilerine açılan toplam soruşturma sayısı kaçtır? Bu soruşturmaların kaçı cezalandırma ile sonuçlanmıştır? Söz konusu soruşturma ve cezalandırma sayısı 1980 Askeri Darbesi döneminde sayı olarak kaça ulaşmıştı?"

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Hdp'li Baluken'den Soru Önergesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement